Oglasila se Kordoba zbog Gudelja! Otkriveno da li će Srbin nastaviti da igra fudbal

Španski trećeligaš potvrdio da će Dragiša Gudelj (26) trenirati po posebnom režimu.

Uplašili su se svi juče kada je defanzivac Kordobe tokom duela sa Meliljom iznenada završio na zemlji. Odjednom se srpski fudbaler srušio, svi akteri meča, kao i osoblje sa klupe, utrčali su na teren da mu pruže prvu pomoć, a on se vrlo brzo podigao na noge.

Bio je Gudelj vidno dezorijentisan, teturao se, pa je odmah napustio igru. Prevezen je u bolnicu, gde su mu odrađeni dodatni lekarski pregledi.

Ubrzo je rođeni brat našeg reprezentativca Nemanje pušten sa klinike, a zajedno sa saigračima vratio se u Andaluziju. Sada se povodom cele situacije oglasio i njegov klub i otkrio da li će popularni Dragi nastaviti profesionalno da se bavi sportom.

„Obaveštavamo javnost da će Gudelj biti podvrgnut posebnom režimu treninga. Medicinske službe su potvrdile da se igrač onesvestio tokom utakmice sa Meliljom, ali se sada nalazi u dobrom fizičkom stanju. Još jednom, želimo da izrazimo zahvalnost na saradnjih i poštovanje prema svima, zbog njihove ljubavi koju su pružili našem igraču. U ime Dragiše Gudelja, hvala vam puno od srca“, navodi se u saopštenju Kordobe.

Podsetimo, štoperu zeleno-belih ovo je bio drugi put u roku od samo devet meseci da ima zdravstvenih problema tokom utakmice. Prvi put, u martu ove godine, situacija je bila mnogo ozbiljnija.

Tada se Gudelj onesvestio na terenu, imao je infarkt, a nekoliko minuta bio je klinički mrtav. Doktori su uspeli da ga reanimiraju i prebace u bolnicu, gde je posle nekoliko dana i operisan. Ugrađen mu je defibrilator, odnosno jedan vid pejsmejkera koji reguliše rad srca i sprečava njegov zastoj. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare