PRIMIRJA KAKO DA NIJE NI BILO, NAJŽEŠĆI IZRAELSKI NAPADI OD POČETKA RATA: Meta grad na jugu Pojasa Gaze gde se kriju VOĐE HAMASA

Izrael je izveo intenzivne vazdušne napade na grad Kan Junis na jugu Pojasa Gaze, čiji stanovnici kažu da je ovo bilo najžešće bombardovanje od početka rata.

BBC prenosi da je ljudima koji se nalaze u istočnim delovima grada izraelska vojska poručila da se evakuišu dalje prema jugu.

Navodi se da Izrael veruje da se neki od vođa Hamasa nalaze u Kan Junisu, u kojem je utočište pronašao veliki broj civila koji su pobegli sa severa palestinske enklave.

Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze, kojim upravlja Hamas, saopštilo je da je najmanje 193 ljudi ubijeno u poslednjem talasu izraelskim napada.

Izraelske odbrambene snage (IDF) u petak su obnovile ofanzivu protiv Hamasa u Pojasu Gaze, koja je pokrenuta kao odgovor na napade od 7. oktobra koje su na jugu Izraela izveli hamasovci, ubivši oko 1.200 ljudi.

Prema podacima zdravstvenih vlasti Pojasa Gaze, broj ubijenih na tom području prešao je 15.200 žrtava.

BBc podseća da je izraelsko bombardovanje Pojasa Gaze obnovljeno nakon privremenog prekida vatre koji je okončan u petak.

IDF je naveo da je pogodio više od 400 „terorističkih meta“ povezanih sa Hamasom tokom prvog dana obnovljene operacije.

Navodi se da se rakete redovno ispaljuju ka Izraelu iz Pojasa Gaze otkad su borbe obnovljene, uključujući baražnu vatru usmerenu ka Tel Avivu i okolnom području centralnog dela Izraela u subotu uveče.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/BBC)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare