ZELENI KOMBI PRATIO DECU, NUDILI IM SLATKIŠE: Mališani pobegli, prestravljeni roditelji zvali policiju – JEZIV SLUČAJ u Sarajevu 

Trojica sarajevskih osnovaca pre tri dana doživeli su neprijatno iskustvo prilikom povratka iz škole, kada ih je nepoznati muškarac iz zelenog vozila zvao da pođu za njim, nudeći im bombone.

On je automobilom, u kojem je bio još jedan muškarac, vozio u rikverc za dečacima, a oni su u strahu pobegli i sakrili se u haustor jedne od obližnjih zgrada.

Zabrinuti roditelji su istog dana pozvali policiju, koja je izašla na teren, a potom su putem društvenih mreža upozorili ostale roditelje.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da je slučaj policiji prijavljen 27. novembra.

– Dana 27. novembra oko 18 časova, PU Centar je telefonom pozvao građanin i rekao da „ima saznanja da su tokom dana, oko 13 časova, u Bolničkoj ulici, na području opštine Centar, nepoznati muškarci u vozilu zelene boje, marke Seat ili Pasat, grupi dece nepoznatog uzrasta nudili slatkiše, ali deca nisu uzela niti prišla vozilu i udaljila su se od njega – naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da su 30. novembra policajci razgovarali sa direktorom Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, koja se nalazi u blizini. Rečeno im je da je direktoru prišao roditelj učenika i rekao da je video gore opisanu situaciju.

– Nadalje, direktor je obavestio policijske službenike da je rukovodstvo škole putem Viber grupe obavestilo roditelje o navedenom događaju, sa ciljem da skrene pažnju deci da ne prilaze nepoznatim vozilima i licima, kao i da ne uzimaju nepoznate predmete – saopštila je policija.

Policijski službenici PS Centar i policajci izvršili su uviđaj na užem i širem lokalitetu, a nije utvrđeno da je bilo nezakonitih radnji na štetu dece. Oni su naveli da će pripadnici PS Centra, u cilju preventivnih mera, izvršiti dodatne provere ovih navoda.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Avaz)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare