Duljaj posle Vojvodine: „Ja verujem da mnogi uživaju u drami, samo sam rekao da ne ulazimo u ludilo“

Crno-beli su stigli do nova tri boda u Humskoj

Fudbaleri Partizana dobili su Vojvodinu rezultatom 3:1 u Humskoj u okviru 17. kola Superlige Srbije – 3:1 (0:0).

Trener crno-belih, Igor Duljaj je posle meča za medije istakao da je pobeda dobro došla za crno-bele posle šokantnog poraza.

– U pravu ste, teška utakmica, dobili smo jak šamar na prošloj utakmici, zaslužen od TSC-a. Ovaj meč je bio specifičan. Ulog je bio ogroman. Mnogi nam nameću da moramo da budemo prvi, ja to opet ponavljam da nas interesuje samo sledeća utakmica. Nikakva priča o jesenjoj tituli, šampionskoj tituli. Igrači čak i kada nije išlo, nisu spustili ruke. Postigli smo drugi i treći gol uz veliku podršku navijača. Zaslužena pobeda, imali smo šanse na 1:0 posebno kada smo mogli da rešimo sve. Kako to u fudbalu ide, ne daš ga, a primiš ga. Sutra je slobodan dan, radićemo analize, ono što je važno, sledeći meč je protiv Grafičara u Kupu.

Dodaje da je uvek važno kako će se Partizan pokazati pred navijačima.

– Na kraju se uvek pamti rezultat, ali je važno za Partizan kakvu će sliku da ostavi. Važno je za ljude, svi oni žele da uživaju u lepoj igri i ako se pobedi onda se sve to kompletira u jedan paket. Generalno, moramo da budemo zadovoljni, bio je ovo težak meč za nas.

Morao je Duljaj da napravi prinudne promene.

– Sveta Marković je osetio nešto na zagrevanju, imao je neku malu povredu. Koleno je dosta oteklo, nisam hteo da ga pustim, nije pravio paniku. Saničanin je pošteno trenirao. Imali smo meč koji je važan. Pohvale za njega. Aranđel je imao samo dva treninga pred meč. Dao je sve od sebe, napravili smo prinudne izmene. Ono što je važno je da nam fale i Nikolić i Severina. Ali opet, ovo je mladost, ludost, ispravićemo sve te stvari.

Opet je bilo drame…

– Pa ja verujem da mnogi uživaju u drami. Bio sam miran, rekao sam da ne ulazimo u ludilo, da igramo mirno, da ima još vremena, nije prvi put. Postigli smo treći gol u nadoknadi, ali ovaj drugi smo dali pre završetka regularnih 90. Momci imaju karakter, žele, ali stvarno nikakva euforija. 

Izmene na kraju meča su bile dobre.

– Odlično, čim postignete gol za 2:1, izmene su dobre, još kada bi tu bili i Severina, Nikolić… Ja sam zadovoljan igračima, ponosan sam na njih, kao i na ljude koji su danas došli da podrže Partizan.

Dokazivanje je sastavni deo procesa.

– To je svaki dan. Zavisi od trenažnog procesa. Na treningu je 20 igrača koji hoće da se dokazuju. Oni koji znaju da neće igrati podižu nivo treninga. Oni rastu sa mnom, a i mi sa navijačima. 

Ne razmišlja Igor dalje od sledećeg meča.

– Grafičar, to je sledeća utakmica.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare