ZELENSKI NE IZLAZI IZ BUNKERA! Poljski general: Ova dva razloga mogu dovesti do kraha Ukrajine

Neuspeh kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine i rusko preuzimanje inicijative u sukobu trebalo bi da otrezne predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, ocenio je poljski general Valjdemar Skšipčak u emisiji radija „Tok FM“.

– Zelenski sedi u bunkeru skoro dve godine. Nije mogao da postigne ciljeve o kojima je govorio pre godinu dana, a to je – oslobađanje teritorije zahvaljujući podršci Zapada. Sve u svemu, sada za to jednostavno nema šanse. Ukrajina neće imati izbora osim prekida vatre i moraće da traži rešenje koje će joj omogućiti da preživi – rekao je ekspert.

On smatra da je ruska vojska počela ofanzivu i stekla stratešku prednost i pojasnio da se to dogodilo posle povećanih unutrašnjih nesuglasica u Ukrajini.

– Najjači udarac na Ukrajinu su nesuglasice među Ukrajincima unutar ukrajinske elite i odsustvo zapadne podrške. To su upravo ta dva razloga koji mogu da dovedu do kraha Ukrajine – zaključio je Skšipčak.

Ukrajinska vojska od 4. juna preduzima neuspešne pokušaje da krene u kontraofanzivu.

Kako je 5. oktobra rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Kijev je za četiri meseca izgubio preko 90.000 ljudi i više od 550 tenkova.

Ruska strana je više puta isticala da kontraofanziva nije donela rezultate.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rsAlo)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare