PREDSEDNIK SRBIJE U DUBAIJU Vučić na UN Samitu o klimatskim promenama: Moramo da delujemo brzo i efikasno (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde u Dubaiju učestvuje na Samitu o klimatskim promenama – COP28 u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Predsednik Vučić će se, nakon ceremonije otvaranja, obratiti učesnicima Samita, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa.

Razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom

Predsednik Vučić razgovarao je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom na otvaranju Samita lidera o klimatskim promenama COP 28 u UAE.

„Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu. Uveren sam da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u #EU“, napisao je predsednik.

Važni susreti

„Sa poljskim predsednikomi ministrom spoljnih poslova UAE šeikom Abdulom bin Zajedom i kraljem Bahreina Hamadom, predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidesom pred ceremoniju otvaranja jednog od najznačajnijih događaja današnjice COP28. Vreme je za konkretne akcije, jer moramo da delujemo brzo i efikasno. Srbija je uvek spremna“, napisao je predsednik.

Aleksandar Vučić, Dubai
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Tu je i predsednik Kipra Nikos Hristodulidis koji je nedavno bio u dvodnenoj poseti Srbiji. 

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Vučić je na zvaničnom Instagram profilu objavio fotografije sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa predsednikom Poljske Andžej Dudom, a razgovarao je i sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Inače, domaćini samita šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš dočekali su predsednika Vučića.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Ceremonija otvaranja Samita počeće u 12 sati po lokalnom vremenu (9 po srednjeevropskom), dok će obraćanje šefova država i vlada biti u 14 sati (11h).

UDARNA VEST.rs (kurir/i.r)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare