„KUMA MOJA, OPET SMO AKTUELNE“ Crna Gora – televisa presente! Skaj poruke otkrivaju! Kako je Medenica sebi namestila treći mandat

Sinoć je na televiziji Vijesti objavljena još jedna prepiska između bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i sutkinje Vesne Simović Zvicer iz koje proizilazi da je, inače neustavni treći Medeničin mandat, dogovoren.

Naime, iz prepiske koja je ugledala svetlost dana, jasno se vidi da Simović Zvicer pita Medenicu šta bi trebalo da je pita na intervjuu pred Sudskim savetom za njen treći mandat uz napomenu da je to zbog novinara.

„A pazi, htela sam inače da te pitam ima li nešto što misliš da treba da te pitam (zbog novinara)…?“, pita Simović Zvicer i dodaje a da ne piše u programu rada.

Medenica na to odgovara da može pitati šta god i da je spremna.

„Svi pitajte što hoćete“, napisala je Medenica.

Ovo je samo još jedna u nastavku prepiskikojima mediji obiluju prethodnih dana a koje se tiču spornih prepiski bivše predsednice Vrhovnog suda i sutkinja koje joj fakitčki podnose raport o njihovom radu i traže sugestije.

Naime, predsednica Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović slušala je i nezakonite naredbe tadašnje šefice pravosuđa Vesne Medenice, što proizilazi iz njihove telefonske komunikacije dostavljene Specijalnom državnom tužilaštvu.

U jednoj od prepiski Medenica od Jovović traži da odloži izvršenje kazne kućnog zatvora, a u drugom da vrati oduzeti telefon iz dokaza optuženom u jednom od predmeta pred tim sudom. Predsednica Osnovnog suda istovremeno sa njom deli i informaciju da joj je potvrđena presuda koju je izrekla liderima nekadašnjeg Demokratskog fronta zbog incidenta u Skupštini.

“Pogledaj za Filipa Jovovića da mu se odloži kućni pritvor. Ima obavezu da završi započete poslove radi materijalne potrebe”, jedna je od poruka Medenice upućenih čelnici podgoričkog Osnovnog suda 1. jula 2019. godine, a koja svedoči o nezakonitom uticaju.

Takođe, Medenica se radovala zbog potvrđene presude jednom od lidera demokratskog fronta.

Predsednica Osnovnog suda sa šeficom crnogorskog pravosuđa podelila je informaciju da je potvrđena presuda koju je izrekla jednom od lidera Demokratskog fronta Milanu Kneževiću, što je ova sa radošću dočekala.

“Kuma moja, evo smo opet aktuelne. Potvrđena presuda DF iz Skupštine”, poslala je Jovović 20. februara 2020. godine Medenici.

“Suuuper”, odgovorila joj je ona.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Borba)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare