SPREČENA KRVAVA OSVETA „DELIJAMA“: Hapšenja zaustavila italijanske huligane u jezivoj nameri

Krenimo, ipak, redom.

Kako je u februaru objavila „Gazeta delo sport“, pristalice Crvene zvezde su usred Rima napale glavnu navijačku grupu Rome, „Fedajn“ i, iako malobrojnije, u toj zasedi uspeli da Italijanima otmu transparente.

„Gazeta“ je objavila i snimak, koji možete pogledati nešto niže u ovom tekstu, a objašnjenje koje je emitovano kao komentar glasilo je ovako:

– Neverovatno je šta se desilo (u subotu uveče) posle utakmice Roma – Empoli, ispred Olimpijskog stadiona. Grupa od oko 30-40 navijača Zvezde, nazvanih „delije“, koji su u bratskim odnosima sa navijačima Napolija, napravilo je zasedu za 50-60 Rominih ultrasa iz grupe Fedajn, kojima su oteli zastavu i druge stvari. Pogledajte snimak koji pokazuje kako beogradski navijači napuštaju lice mesta, a „Romanisti“ se udružuju i kreću za svojim neprijateljima kako bi preoteli plen – pisala „Gazeta delo sport“.

A evo i pomenutog snimka:

Postavljalo se tih dana pitanje da li je baš potpuno istinita informacija koju je objavio najugledniji italijanski dnevni sportski list, ali su onda „delije“ prikazivanjem (i paljenjem) „trofeja“ sa Apenina pokazali da je čuvena rimska navijačka grupa zaista doživela to o čemu je „Gazeta“ pisala.

A dok su Zvezdine pristalice na potonjoj prvenstvenoj utakmici poručivale Romanistima da su „pogrešno društvo izabrali“ (a u pitanju su izuzetni odnosi sa hrvatskim navijačima koji bodre Dinamo Zagreb, „Bed blu bojsima“), te su baš uz takav transparent i prikazali i zapalili zastave iz Rima, što možete videti u snimku koji je pred vama…

UDARMA VEST.rs(novosti)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare