PROJEKAT PROŠIRENJA NAPLATNIH STANICA U SRBIJI: JP „Putevi Srbije“ značajno doprinosi poboljšanju uslova putovanja

JP „Putevi Srbije“ pokrenulo je, zbog konstantnog povećanja saobraćaja u Srbiji i sve većeg učešća elektronske naplate putarine u ukupnom saobraćaju kroz naplatne stanice, Projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Republici Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, pored naplatne stanice Stara Pazova, koja je u proširenom kapacitetu puštena u saobraćaj 16.maja, u ovoj godini su proširene i i naplatne stanice Požarevac, Smederevo i Aleksinac.

Precizirano je da je naplatna stanica Požarevac proširena za tri nova ostrva, i da je ukupni prošireni kapacitet šest ostrva – sedam saobraćajnih traka i novi upravni objekat od 100 kvadratnih metara iznad saobraćajnih traka na nadstrešnici.

Bočna naplatna stanica Smederevo proširena je sa dva na četiri ostrva, i sa tri na pet saobraćajnih traka, a izgrađen je i novi prizemni upravni objekat od 100 kvadratnih metara.

U Aleksincu je bočna naplatna stanica proširena sa jednog na tri ostrva, četiri saobraćajne trake i novi prizemni upravni objekat od 50 kvadratnih metara.

U saopštenju se dodaje i da je na naplatnoj stanici Obrenovac završena prva faza proširenja u kojoj je ta naplatna stanica proširena za dve saobraćajne trake.

Ističe se da Projekat proširenja naplatnih stanica u Srbiji predstavlja još jednu vrednu investiciju JP „Putevi Srbije“ koja će značajno doprineti poboljšanju uslova putovanja, povećati protok i brzinu prolaska vozila, dodatno povećati upotrebu elektronske naplate putarine i doprineti bezbednosti, komforu i brzini putovanja.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare