Da li je Đoković i dalje favorit za osvajanje Australije: Kladionice reagovali na Dejvis kup, raste Nadal!

Umor je sustigao Novaka Đokovića posle tri osvojena Grend slema i jednog finala, pa je posle propuštenih prilika poražen od Janika Sinera u Malagi i sa Srbijom eliminisan u polufinalu Dejvis kupa. To se uopšte nije negativno manifestovalo na njegove šanse za osvajanje Australijan Opena – naprotiv!

Pre nešto od mesec dana, svetske kladionice su dale kvotu 2.2 na Novakov trijumf u Melburnu, pa i pored kiksa na jugu Španije u samoj završnici sezone došlo je do pada koeficijenta, pa je sada na 2.1.

Manja kvota je i na drugog favorita na turniru, Karlosa Alkaraza, koji je sada na 3.4 (blagi pad sa 3.5).

Veliko dodatno poverenje u eventualnu titulu na Australijan Openu dobio je Danil Medvedev koji je sa kvote 8 stigao do samo 5.00.

Smanjile su se kvote i na Janika Sinera koji je odveo reprezentaciju Italije do „salatare“ pre nekoliko dana (8.00).

Verovali ili ne, na samu pomen da će se Rafael Nadalbaš u Melburnu vratiti posle godinu dana pauze, svetski bukmejkeri su reagovali i postavili ga za petog favorita na takmičenju (kvota 15).

Mnogi su sekptični koliko bi Rafa mogao da pokaže posle tolike pauze, bez obzira na njegov status legende svetskog tenisa.

Sada se znatno manje šanse daju Aleksandru Zverevu, Holgeru Runeu, ali i Stefanosu Cicipasu i Kasperu Rudu, tako da je na ovaj četverac znatno povećana kvota u odnosu na onu koja je glasila pre samo mesec dana.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare