„Delije“ čeka pakao! Sprema se napad na navijače Zvezde! 

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras (21:00) u Bernu ekipi Jang bojsa u okviru Lige šampiona, a u centru pažnje tamošnjih medija nalaze se navijači šampiona Srbije.

Švajcarci tvrde da su preduzeli sve moguće mere da ne dođe do sukoba, kao i da na „Vankdorf“ stadion uđe što manje navijača Crvene zvezde.

Ipak, prema najnovijim informacijama situacija bi vrlo lako mogla da eskalira u Bernu, ili u nekom od okolnih mesta, a razlog su navijači Rome. Prema pisanju portala „20minuten.ch“ Švajcarska bi mogla da bude mesto velikog navijačkog sukoba.

– Prošlog februara, srpski navijači spalili su ukradenu zastavu rimske ultras grupe. Sada bi trebalo očekivati njihov kontranapad.​ Naime, od 4. februara traje žestok spor između ultrasa Crvene zvezde i Rome. Oko 50 pristalica Crvene zvezde napalo je ultra grupu „Fedayn“ kod Olimpijskog stadiona u Rimu. Srbi su doputovali iz Milana, gde su prisustvovali košarkaškoj utakmici svog kluba. Tokom napada koji se dogodio nakon utakmice Serije A između Rome i Empolija, uspeli su da ukradu nekoliko navijačkih zastava Rome. Dve nedelje kasnije, na beogradskom fudbalskom stadionu zapaljen je naopako postavljen transparent sa natpisom „Fedayn“ – piše ovaj mediv.

Problem za tamošnje organe reda predstavlja to što će u četvrtak Roma igrati svoj duel u Ligi Evrope, i to u Ženevi, protiv Serveta.

– Oči su sada sve više uprte u naredne datume na kojima bi ultrasi sa obe strane mogli da se sastanu, a prvi od njih je danas, utorak, u Bernu. Jer samo dva dana posle utakmice Lige šampiona između Jang bojsa i Crvene zvezde, Roma igra u Ženevi. Kako se može čuti sa aktivne navijačke scene Jang bojsa, koja održava i prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, Rimljani bi trebalo da ranije stignu u Švajcarsku i planiraju napad na srpske navijače.

Zbog ove situacije se oglasio i Reta Nusa, direktor za bezbednost u gradu Bernu.

 Sa strane vlasti, naravno, svesni smo scenarija da bi Romini navijači mogli da dođu u Bern. Da li će se zaista pojaviti, znaće se tek uveče. Takođe je upitno da li bi se dve suprotstavljene grupe zaista sastale u centru Berna. Može se zamisliti, na primer, da bi se mogli sresti u spoljnoj oblasti. Ako ultrasi žele okršaj, teško da ćemo moći da ih zaustavimo. Ali ako se to dogodi, policija će intervenisati – istakao je Nause.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare