OVI PENZIONERI ĆE POMOĆ DOBITI NAKNADNO: Evo kome 30. novembra neće biti uplaćeno 20.000 dinara!

Svi građani koji su zaključno sa 23. novembrom podneli zahtev za penziju ili neku drugu prinadležnost koju isplaćuje PIO fond imaju pravo novčanu pomoć države u iznosu od 20.000 dinara, bez obzira kada će fond doneti njihovo rešenje.

Pravo na ovu finansijsku podršku koju isplaćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje imaju korisnici penzija (starosnim, prevremenim starosnim, invalidskim i porodičnim penzionerima), korisnici privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, kao privremene naknade kod Fonda PIO.

Već od četvrtka počinje isplata po 20.000 dinara svim penzionerima. Za sve one kojima službenici Fonda još nisu doneli rešenje o ostvarivanju prava novac će dobiti naknadno, odnosno uz prvu isplatu penzije.

U protekle dve godine država Srbija i fond PIO povećali penzije, uključujući i januarsko povećanje od 14,8 posto, za čak 56 procenata kumulativno.

Sredstva za isplatu novčane pomoći obezbeđena su finansijskim planom Fonda PIO i pomoć će biti isplaćena na isti način kako primaju penziju. Svim korisnicima biće isplaćen iznos od 20.000 dinara, jer će Fond pokriti i troškove poštarine za korisnike kojima se isplata realizuje na kućnu adresu. Za ovu pomoć, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, potrebno je oko 290 miliona evra.

UDARNA VEST.rs (kurir.rs/J. Ž. S.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare