Otkriveni svi detalji Filipovog krvavog pira: Devojku izbo, pa je strpao u „punto“, krvava pokušala da pobegne

Nemačka je tokom vikend izručila Italiji njenog državljanina Filipa Turetu, koji se sumnjiči za ubistvo svoje bivše devojke Đulije Čeketin.

Reč je o slučaju koji je potresao Italiju i svet, a u subotu je na hiljade ljudi izašlo na ulice Rima kako bi protestovali protiv rodnog nasilja i ubistva mlade Đulije.

Sada nemački mediji objavljuju detalje iz optužnice, a nalog za hapšenje, koji je ispisan na čak osam strana, sadrži toliko potresne detalje da su nemačke sudije donele odluku da ekspresno izruče ubicu koji je nakon krvavog pira pokušao da potraži spas na njihovoj teritoriji.

Filip je, kako se navodi, 11. novembra pokupio svoju bivšu devojku oko 17.30 časova iz doma njenih roditelja u Vigonovu, koji se nalazi na oko pola sata vožnje od Venecije. Zajedno su otišli u jedan tržni centar u Margeri.

Filip je poslednju poruku poslao majci u 20.22, gde je informiše da će večerati napolju. U 21.02 Đulija je provukla svoju karticu na iznos od 17,80 evra u MekDonaldu. Dok su sedeli i jeli, Đulija je sestri poslala poruku i pitala je koje cipele da kupi u tržnom centru.

U 23.18 časova Musmeki M. je čuo vriske Đulije na oko 150 metara od kuće njenih roditelja.

„Nanosiš mi bol“, vrištala je devojka.

Kada je Musmeki narednog jutra čuo da je Đulija nestala i da je otac traži, ispričao mu je šta je načuo prethodne noći. Rekao je da je video da neko šutira osobu koja leži na zemlji, a da je potom tu osobu ugurao u svoj fiat punto. Policija je u međuvremenu pronašla kuhinjski nož i mnogo krvi na tom mestu.

Đulijin otac je prijavio njen nestanak policiji i inspektori su odmah tražili listing sa njenog i Filipovog telefona. Tada je ustanovljeno da se Filip nalazio na području Vigonove između 23.04 i 23.28 časova.

Policija je nastavila da prati trag uz pomoć repetitora i na kraju su došli do jezivih saznanja. Naime, u 23.40 jedna kamera je u industrijskoj zoni u Fosou, koji se nalazi na par minuta voženje od Viogonove snimila kako nepoznata osoba pokušava da pobegne iz Filipovog „punta“.

Krupnija osoba je krenula da trči za njom, stiže je, obara i uvlači u automobil. Detaljnim ispitivanjem ustanovljeno je da je osoba koja je pokušavala da pobegne iz vozila visoko oko 160 centimetara (visina koja odgovara Đulijinoj), a da je druga osoba koja je obara visok oko 188 centimetara, što je Filipova visina.

Na tom mestu je policija pronašla i krvavi otisak stopala, identičan onom u Vigonovom.

Tek nedelju dana kasnije, 18. novembra oko 11.30 časova je Đulijino telo pronađeno na stenama u Barsiji. Nadzorne kamere snimile su Filipov „punto“ na ovoj lokaciji, koja je na oko dva sata vožnje od mesta zločina. Mediji navode da je Đulija imala 26 rana po telu.

Istog dana Filip je uhapšen u Nemačkoj, nekih 900 kilometara severno od mesta zločina, a nakon što je njegov „punto“ ostao bez goriva nedaleko od Lajpciga.

U nalogu za hapšenje sudija je dokaze protiv Filipa opisao kao „ozbiljne“, a njega kao veoma nepredvidivu osobu.

Navodi se i da postoji rizik od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

„Filip ovim višestrukim i neviđenim napadom na svoju bivšu devojku, koja je uskoro trebalo da diplomira, pokazao je potpunu nesposobnost da se kontroliše, što može poslužiti kao osnova za procenu ekstremne opasnosti“, naveo je sudija.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare