Da, on je najslabija karika Zvezde i da – postao je problem

Svesni su. Znaju da su odigrali možda i najgoru utakmicu ove sezone. Rekao je i Teodosić. Znači nema greške. Međutim, nije samo do loše igre, katastrofalnog procenta šuta, odbrane koja protiv Olimpije iz Milana nije postojala. Jedan čovek koji je došao da bude prva opcija je postao najslabija karika. I postao je problem.

Došao je nekako neočekivano u Zvezdu. I svi su bili podeljenog mišljenja. Od toga da će Majk Tobieksplodirati i da je pravi izbor, do detalja da se neće uklopiti niti da će uraditi nešto više od proseka na parketu. Čak i ispod toga.

Od momka koji je imao i dabl-dabl učinak na Svetskom prvenstvu, Tobi se „pokvario“ do te mere da je protiv Olimpije iz Milana pokazao sve ono što ne treba. 

Nije ga bilo pod košem protivnika, sve što je želeo da gradi bilo je loše, kao da su mu „teške noge“. Sa druge strane, odbranu je odigrao katastrofalno. Kad neko ko igra centra svojih 213 centimetara onda se ipak očekuje da bude oslonac u defanzivi, bar u reketu. Umesto toga, manekeni su radili šta su želeli.

Uzeo je samo dva skoka, ukrao je tačno nijednu loptu, a uspeo je jednu i da izgubi. Dakle, osim što je najslabija karika tima Joanisa Sferopulosa postao je jasan problem koji će morati da se reši.

Govorimo kroz činjenice, ali i statistiku. Tobi je na 10 mečeva u Evroligi za ukupno 111 minuta na parketu postigao samo 32 poena(3,6 u proseku, devet skokova i četiri asistencije). Na Mundobasketu je, poređenja radi, za manje mečeva bio mnogo bolji sa 11.6 poena u proseku. Dakle, on može, samo što je u crveno-belom dresu već dva puta upisao „krompir“ u statistiku umesto broja.

Koliko je centar važan šraf Zvezda je mogla da vidi i od večitog rivala. Partizan je od odlaska Lesora šamaran mnogo puta upravo zbog toga što nije uspeo da ga zameni. Morali su da „kopaju“, doveli su Kabokla, a da li će i crveno-beli u sličnu poteru ostaće da se vidi.


UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare