PREMINUO PROFESOR ŠEŠELJ 

PROFESOR Zlatko Šešelj (71) osnivač Privatne klasične gimnazije u Zagrebu, hrvatski klasični filolog i prevodilac, preminuo je.

Šešelj je bio i direktor nekadašnjeg Obrazovnog centra za jezike i zagrebačke javne Klasične gimnazije, saborski zastupnik (2000.-2003.) i osnivač privatne Klasične osnovne škole.

Profesor kojeg pamte generacije đaka kojima je predavao grčki i latinski preminuo je noćas, a od njega se dirljivom porukom oprostila ćerka Lana Šešelj Lučić, prenosi Večernji.

„Kažu naučnici da se pre odlaska sanjaju najlepša sećanja, da se ponovo proživljavaju srećni trenuci i da se odlazi s osmehom na srcu. U životu našeg tate takvih je trenutaka, hvala bogu, bilo u izobilju. Njegova vera u ljude, njegova ljubav prema životu i večni optimizam ovaj su svet činili boljim mestom, a kreativnost, intelekt i sposobnost da u ljudima budi strast za znanjem i osvajanjem sveta, prvenstveno dobrotom, unio je deo njega u svaku osobu koja ga je poznavala.

Ako moram birati samo trenutak koji mu je um poklonio pred put, to je ovaj. Toplo leto, Radovljica, mama s tetom Katjom na kafi, gospodin Majer s fotoaparatom, a Maja i ja s najboljim tatom na svetu u bazenu. Bezbrižni i puni života, svi redom.

Noćas je tata prešao reku Stiks i tiho i nenametljivo otplovio u večnost. Tata, Marko te moli da pozdraviš Herakla, ako ga sretneš, a Maja i ja te molimo da pozdraviš mamu. Volimo te beskrajno“, napisala je na Fejsbuku.

Uskoro opširnije

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare