Stigao odgovor na ključno pitanje o Ukrajini! Dolazi zima, a to znači samo jedno! „Razbijaće ih aktivno, a na proleće….“ 

Pošto ukrajinske oružane snage više nisu sposobne za veliku ofanzivu, a ruska vojska će nastaviti da razbija neprijatelja u aktivnoj odbrani, do proleća neće biti većih pomaka u borbenoj liniji, izjavio je na radiju „Komsomolskaja pravda“ vojni dopisnik Nikolaj Dolgačov.

– Nema značajnijih promena na liniji fronta, borbe se vode oko uporišta. Ali ovi pokreti fronta su veoma spori, ovde možemo da govorimo o aktivnoj taktici odbrane Naši drže liniju fronta, glavni zadatak u ovom trenutku je da je držimo. Vazduhoplovstvo, artiljerija, savremeno vazdušno naoružanje, bespilotne letelice raznih tipova igraju veoma važnu ulogu. Otprilike tako se odvija borbeni rad – rekao je Dolgačov.

On je naglasio da do proleća neće biti većih frontalnih pomeranja.

– Ne vidimo nikakve pomake, velike pokrete, ogromne akumulacije. Mislim da ćemo velike borbe videti tek na proleće, a naše jedinice su stalno na poligonima. I oni odredi koji su na liniji borbenih dejstava takođe se stalno premeštaju na poligone – razmišljajući o novim koracima, oslanjajući se na sticanje iskustva – zaključio je ratni izveštač.

Međutim, kako kaže Džek Votling, istraživač na britanskom Kraljevskom institutu za ujedinjene odbrambene studije ( RUSI ). ruski napadi na kritičnu infrastrukturu predstavljaju veliku pretnju za Ukrajinu ove zime.

– Ukrajina treba da se pripremi za tešku zimu. Predstojeći ruski napadi na kritičnu nacionalnu infrastrukturu Ukrajine ostaju pretnja strateških razmera – smatra ekspert.

Votling je primetio da ruska vojska sve više dobija udarno oružje iz vojne industrije. On je skrenuo pažnju na više nego dvostruko povećanje proizvodnje raketa dugog dometa tokom prošle godine.

Prema analitičaru, materijalna nadmoć Rusije će dovesti do novih problema za Oružane snage Ukrajine. Zalihe i niske stope proizvodnje granata u zemljama NATO -a neće dozvoliti Ukrajini da održi čak ni trenutnu potrošnju municije, dok Rusija ubrzano povećava proizvodnju granata.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare