Alkaras želi nazad na prvo mesto, ali se u januaru za sve Đoković pita: Evo šta nas čeka na početku nove sezone

Novak Đoković završava ovu godinu na prvom mestu rang liste, rekordni osmi put. Karlos Alkaras najavio je da će nastaviti da se bori za vrh, ali neće imati šansu dok se ne završi Australijan open.

Srbin godinu završava sa 11.245 bodova. To je 2.390 više u odnosu na mlađanog španskog tenisera, koji mu je najbliži pratilac.

U januaru je Đoković osvojio 2.250 bodova – 2.000 na Australijan Openu i još 250 u Adelejdu. I toliko će braniti na početku nove sezone.

Već je poznato da će prvi reket sveta igrati na Junajted kupu, na kojem je maksimalna dobit 500 bodova. Zbog toga je velika verovatnoća da neće braniti titulu u Adelejdu, kako bi odmoran i spreman išao u Melburn.

Iako Alkaras ne brani ništa na početku, izvesno je da neće moći da prestigne Đokovića do kraja Australijan Opena, koji se završva 28. januara. Do tog momenta će Novak provesti na prvom mestu 409 sedmica.

Karlitos će pre prvog grend slema u sezoni moći da igra u Brizbejnu, te Adelejdu ili Oklandu – ali tokom te dve sedmice maksimalno će moći da zaradi 500 bodova.

Priliku da se domogne prve pozicije na rang listi imaće po okončanju turnira u Melburnu, u zavisnosti od svojih i Đokovićevih rezultata.

Podsećamo, do početka naredne sezone, Novaka čeka još Dejvis kup. Srbija će u četvrtfinalu turnira u Malagi u četvrtak igrati protiv Velike Britanije.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare