Đoković u pohodu na novi rekord: Ovo niko nije uradio u poslednjih 30 godina

Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi ponovo da ispiše istoriju, pošto bi postao prvi igrač posle 30 godina koji je u istoj sezoni osvojio Završni masters i Dejvis kup.

Novak Đoković je imao fenomenalnu sezonu. Igrao je sva četiri finala Grend slema, osvojio je tri i u jednom izgubio u finalu, a pored svega toga je na kraju godine osvojio i Završni masters i obezbedio prvu poziciju na ATP listi. 

Sada bi mogao da ponovo pomeri granice, pošto mu je ostalo da odigra Dejvis kup sa reprezentacijom Srbije. 

Za Đokovića nema odmora i iz Torina se preselio u Malagu, gde se igra završnica Dejvis kupa. 

Ako bi Srbija trijumfovala, Novak Đoković bi postao prvi igrač posle 30 godina koji je u istoj sezoni osvojio Završni masters i Dejvis kup. 

Poslednji put je to za rukom pošlo Mihaelu Štihu 1993. godine, kada je Nemac u Frankfurtu pobedio Pita Samprasa u finalu i osvojio Završni masters, da bi zatim sa Nemačkom u Dizeldorfu osvojio Dejvis kup pobedom protiv Australije u finalu. 

Đoković, koji je sa Srbijom osvojio Dejvis kup 2010. godine, sada takmičenje počinje protiv Velike Britanije, u završnoj fazi. 

Ako Srbija pobedi, ide na boljeg iz duela Italija – Holandija. 

Postoji li još neki rekord da ga Novak nije oborio? Đoković u Torinu ostvario nešto što nije viđeno već pola veka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je svoju 400. nedelju na vrhu ATP liste začinio osvajanjem Završnog mastersa u Torinu, a na turniru u Italiji ostvario je nešto što u „belom sportu“ nije viđeno već pola veka.

Na putu do svog sedmog trofeja na Završnom mastersu, Novak je ostvario dve pobede u grupi i to nad Holgerom Runeom i Hubertom Hurkačem, da bi zatim u polufinalu i finalu bio bolji od Karlosa Alkarasa, odnosno Janika Sinara koji je pao pred domaćin navijačima.

Đoković je tako stigao do brojke od 55 ATP pobeda u jednoj kalendarskoj godini, čime je postao tek drugi teniser u Open eri koji je nakon navršene 35 godine stigao do ove kote.

Poslednji put tako nešto je uradio Ken Rouzvol je bio taj koji je 1970. i 1973. zabeležio 55 plus pobeda tokom sezone.

Tako je Novak u zbirku svojih neverovatnih dostignuća dodao i ovo, koje dodatno govori u prilig činjenici da je zaista najbolji svih vremena.

UDARNA VEST.rs (sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare