Vozač autobusa (52) umro za volanom dok je prevozio fudbalere! Detalji nesreće: „Šok, stojimo bespomoćno“

Vozaču autobusa koji je fudalsku ekipu vozio na gostovanje je pozlilo za volanom, ali je uspeo da smanji brzinu autobusa koji je na kraju stao, nakon čega je nesrećni vozač preminuo

Vozač autobusa (52) koji je na utakmicu protiv Primorca iz Biograda prevozio fudbalere Sloge iz Mravanice preminuo je za volanom u toku vožnje danas oko 12.00 časova kod mesta Pristeg.

Vozaču autobusa koji je fudalsku ekipu vozio na gostovanje je pozlilo za volanom, ali je uspeo da smanji brzinu autobusa koji je na kraju stao, nakon čega je nesrećni vozač preminuo.

– Sve nas je ovo strašno potreslo, do sada smo morali da čekamo da sve uradi mrtvozornik. Da možemo da idemo. Sada se vraćamo kući – rekao je jedan od članova Sloge, prenosi Zadarski.hr.

Opisao je i šta se dešavalo u autobusu.

– Videli smo da je vozač u lošem stanju, ali je srećom uspeo da nekako smanji brzinu da bismo skrenuli ka toj zaustavnoj traci, važno je bilo da smanjimo brzinu. Mi koji smo bili blizu vozača skočili smo i zakočili do kraja, ugasili motor autobusa. Ali na tom zaustavljanju dogodio se veliki peh. Naslonili smo se na zaštitnu ogradu. Naš fizioterapeut je odmah počeo da masira, vrši veštačko disanje, ali nismo mogli da otvorimo vrata autobusa zbog te ograde. Pokušali smo da pokrenemo autobus, ali nije bilo moguće, autobus se nije ni pomerio. Ostali smo u mestu. Onda smo konačno izvukli čoveka kroz prozor vozača. Kada je došla Hitna pomoć, pokušali su da ga reanimiraju na licu mesta, pokušavali su pola sata, ali ništa nije uspelo – ispričali su iz Sloge.

Kako kažu, odmah su pozvali hitnu koja je brzo stigla iz Zadra.

– Šok, možete da zamislite, stojimo bespomoćni dok se bore za njegov život. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, koja je brzo stigla iz Zadra, sve se odvijalo kao na filmu. Ali taj pritisak u autobusu, nije bilo vazduha. Počivaj u miru. Sve nas je spasio. Da je bio uključen tempomat, mogla bi biti mnogo veća tragedija. Razmišljaš o rezultatu na putu do gostovanja, a onda vidiš koliko je manje važan – zaključili su iz Sloge, čiji meč protiv Primorja im sada i ne pada na pamet.

Nesreća se dogodila oko 12.00 časova na području Benkovca, tačnije kod mesta Pristeg.

Za volanom autobusa bio je 52-godišnji profesionalni vozač koji se iznenada srušio. Sve to video je i trener Sloge Ivica Žuljević i igrače koji su uz svoj trud uspeli da zaustave autobus. Nažalost, vozaču nije bilo pomoći, on je preminuo nakon nekoliko minuta reanimacije fizioterapeuta i medicinskog osoblja.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć iz Zadra koja je nastavila reanimaciju, ali su mogli samo konstatovati smrt vozača.

Čim su saznali za tragični događaj, čelni ljudi Primorja, na čelu sa predsednikom Darkom Banićem, otišli ​​su u Pristeg i doneli vodu i voće igračima i rukovodstvu Sloge. Bili su im na usluzi sve vreme dok drugi autobus nije došao po igrače iz Mravinca da ih odveze kući.

Predsednik NK Sloge dr Perko nije odgovarao na naše pozive, ali smo uspeli da nakratko dođemo do p

– Kao grom iz vedra neba nas je pogodila vest kada su nam iz Sloge rekli šta im se dogodilo na putu. Odmah smo se uključili i kao domaćini učinili sve da ublažimo bol NK Slozi. Iskreno saučešće klubu i porodici vozača, otvoreni smo za svaki vid saradnje – poručili su predsednik Primorko Banić i sportski direktor i trener Leo Šarić, Beklija.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare