Šta je ovo smislio Zelenski?! Rusi šokirani, stigao hitan odgovor! 

Nema „ukrajinskih“ uslova za pregovore; Volodimir Zelenski će i dalje moliti Rusiju da mu oprosti ono što je učinio bratskom ukrajinskom narodu, izjavio je u četvrtak za RIA Novosti prvi zamenik šefa Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Vladimir Džabarov .

Ranije je Zelenski objavio na društvenim mrežama snimak svoje komunikacije sa afričkim medijima, gde je izjavio da je neophodan prekid, a ne zamrzavanje sukoba i da bi voleo da se to dogodi pod ukrajinskim uslovima.

– Njegova izjava je potpuna glupost, kakvi su uslovi u Ukrajini? On ponovo počinje da sanja, sanjar – rekao je parlamentarac.

Zakonodavac je naglasio da, pod uslovima Ukrajine, „to znači da se moramo vratiti na granice iz 1991. godine, čak ni ne razmišljam ozbiljno o ​​ovom razgovoru“.

Prema rečima Džabarova, Zelenski će „i dalje moliti Rusiju da mu oprosti, ali mu ruski narod neće oprostiti ono što je učinio bratskom narodu Ukrajine“.

Džabarov takođe smatra da bi specijalna operacija trebalo da se završi pobedom Rusije na zapadnim granicama Ukrajine. 

– Zamrzavanje sukoba jednostavno ponovo odlaže ukrajinsku agresiju. Uvek kažem da specijalna vojna operacija mora da se završi na zapadnim granicama Ukrajine, nema druge opcije – zaključio je političar.

Moskva je ranije više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusku Federaciju na pregovore, za šta Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog. Kremlj je ranije saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac, da je za Rusiju apsolutni prioritet postizanje ciljeva specijalne operacije, što je trenutno moguće samo vojnim putem.

Kako je Kremlj naveo, situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir de facto situacija i nove realnosti, a svi zahtevi Moskve su dobro poznati. Ruski predsednik Vladimir Putin je kasnije rekao da ako Ukrajina želi pregovarački proces, onda nisu potrebni teatralni gestovi, već mora da se ukine ukaz o zabrani pregovora sa Rusijom. Prema njegovim rečima, Rusija nikada nije bila protiv rešavanja konflikta u Ukrajini mirnim putem, ali uz bezbednosne garancije Ruske Federacije.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare