MUP SE OBRATIO GRAĐANIMA SRBIJE! Ako ovo ne uradite kazne idu i do 800.000 dinara! (FOTO) 

Vozači, zimske gume su obavezne od 1. novembra do 1. aprila.

Od 1. novembra do 1. aprila, počevši od ove godine, vozači u Srbiji moraju biti spremni za zimu ukoliko planiraju da voze po snegu, ledu ili poledici. Ministarstvo unutrašnjih poslovaSrbije je izdalo apel vozačima da budu pažljivi i odgovorni na putevima, posebno u narednim danima zbog najavljenih snežnih padavina i značajnog pada temperature.

Kao što je već poznato, ukoliko su na kolovozu navedeni vremenski uslovi, zakon nalaže vozačima da na svojim vozilima imaju sve četiri zimske gume. Ova mera je uvedena kako bi se obezbedila veća bezbednost na putevima tokom zimskih meseci.


MUP Srbije je još jednom podsetio vozače da su dužni da svoje letnje pneumatike zamene zimskim što je ranije moguće. Takođe, upozorili su da je neophodno biti oprezan i prilagoditi brzinu kretanja vozila stanju puta i uslovima saobraćaja u slučaju pojave poledice.

Ukoliko vozači ne ispune ovu obavezu, kazna za fizička lica iznosi od 10.000 do 20.000 dinara, dok je kazna za preduzetnike od 50.000 do 200.000, a za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara. Ovo je još jedna mera koja ima za cilj da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i povreda u zimskim uslovima.

Iako možda deluje kao veliki trošak, ulaganje u zimske gume je zapravo ulaganje u sopstvenu bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. Osim toga, sa zimskim gumama, vožnja u uslovima snega i leda postaje mnogo sigurnija i lakša.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare