Ukinut pritvor braći Terzić za napad na fudbalskog menadžera: Brutalno pretukli Jankovića i naneli mu teške povrede

Kostadin i Nikša Terzić, sinovi generalnog direktora FK „Crvena zvezda“ Zvezdana Terzića, koji su bili u pritvoru zbog prebijanja fudbalskog menadžera Uroša Jankovića, pušteni su na slobodu, saznaje Nova.rs.

Oštećeni fudbalski menadžer trebalo je da bude saslušan u utorak, ali se nije pojavio. Novo saslušanje bilo je zakazano za juče, ali se Janković ponovo nije pojavio. Sem Jankovića, još uvek nije saslušan ni fudbaler Adam Marušić, koji je kobne večeri bio u društvu Jankovića.

Kako se saznaje, Terzićima je danas ukinut pritvor juče.

„Sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu je dana 16.11.2023. godine, doneo rešenje kojim je kao neosnovan odbijen predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da se prema okrivljenima N.T, K.T i L.K produži pritvor i prema okrivljenima N.T, K.T i L.K je ukinuo pritvor i odredio da se isti imaju odmah pustiti na slobodu. Istovremeno, prema okrivljenima N.T, K.T i L.K. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom im je zabranjeno da prilaze, sastaju se ili komuniciraju sa svedokom oštećenim U.J, uz upozorenje da se prema njima može odrediti teža mera iz člana 188 ZKP – pritvor, ukoliko prekrše izrečenu zabranu. Okrivljenima N.T, K.T i L.K na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 1 Krivičnog zakonika i krivično delo Teška telesna povreda iz člana 121 stav 1 Krivičnog zakonika. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Drugog osnovnog suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja“, navodi se u saopštenju Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Podsetimo, braća Kostadin i Nikša Terzić su zajedno sa Lukom Kurtovićem, vlasnikom „Nane“, 17. oktobra pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića.

Napad se dogodio ispred jednog restorana na Voždovcu.

Uhapšeni Nikša Terzić agent BIA

Inače, jedan od uhapšenih Terzića, Nikša, zaposlen je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), dok drugom, Kostadinu, nije strano kršenje zakona.

Kostadin je pre nekoliko godina privođen u Crnoj Gori, zbog napada na čuvara gradilišta.

UDARNA VEST.rs (Nova)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare