„Parni valjak“ pregazio Albu, Kaboklo debitovao u Areni!

Košarkaši Partizana savladali su berlinsku Albu na svom parketu sa 89:74 (18:20, 24:20, 22:15, 24:19) u devetom kolu Evrolige i tako pobedom predstavili Bruna Kabokla domaćoj publici!

Utakmica je završena sa velikim brojem poena, što je bilo i očekivano s obzirom da su se susrele dve najlošije odbrane ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Pored pobede, optimizam kod „grobara“ izazvala je i sjajna partija Alekse Avramovića koji je susret završio sa 20 poena, a sledili su Danilo Anđušić sa 16 i Zek Ledej sa 14, dok je debitant pred domaćom publikom, Kaboklo dodao sedam poena. Kod gostiju, najefikasniji bio je Johanes Timan sa 21 košem.

Alba je odlučila da utakmicu počne zonskom odbranom u nadi da će tako iskoristiti 2 metra i 24 centimetra visokog Krista Kumađea i zbuniti domaćina. Međutim, igrači Partizana, Frenk Kaminski pre svih, odlično su koristili slobodan prostor i vrlo brzo stigli do lakih rešenja u napadu. Defanzivna strana lopte je ponovo bila problematična crno-belima, pa je prva četvrtina okončana u korist nemačke ekipe 20:18.

Početkom druge deonice vidljiv je bio porast energije u igri Partizana, pogotovo u odbrani. Veliki doprinos u ovom delu igre doneli su Aleksa Avramović i Bruno Kaboklo, čiji je ulazak u igru dočekan ovacijama pune Arene. U potrazi za pravom petorkom, Željko Obradović je u igru uveo Tristana Vukčevića i Mateuša Ponjitku, ne bi li pronašao pravu kombinaciju igrača. Svaki pogodak crno-belih ekspresno je vraćen na drugoj strani. Najbolji pojedinac u Partizanu u tim trenucima bio je Aleksa Avramović koji je napokon zaigrao na očekivanom nivou. Uprkos dobroj igri reprezentativca Srbije, „parni valjak“ je na dužu pauzu otišao sa samo tri poena prednosti – 43:40.

Kada je krenula treća četvrtina, problemi Partizana nisu prestali. Ponovo su gosti iz Berlina prelako dolazili do poena, dok je ekipa Željka Obradovića sa dosta muke rešavala svoje napade. Loša selekcija šuta i izgubljene lopte rezultirale su rezultatskoj klackalici sredinom četvrtine.

Prvu osetniju prednost domaćima, u trenucima kada se svaki koš činio kao gol, doneo je trojkom Zek Ledej, da bi ubrzo isti primer sledio Pidžej Doužer i tako odveo crno-bele na +10.
Istom razlikom ušlo se u poslednjih deset minuta duela, ali je igra aktuelnog šampiona regiona delovala sve bolje. 

Uspevali su svaku dobru odbranu da „potvrde“ poenima na drugoj strani, pa je Israel Gonzales na 13 poena razlike pozvao tajm-aut kojim se nadao da će trgnuti svoju ekipu. Popularni „albatrosi“ su nakon minuta odmora smanjili razliku na dvocifreni broj poena, ali nisu mogli da se odupru igračima Partizana koji su već videli pobedu.

Rovovska borba pripala Partizanu

Crno-beli su sada na učinku od četiri pobede i pet poraza, dok je nemački tim ostao zakucan za dno tabele sa samo jednim trijumfom uz čak sedam poraza.

Sledeći meč Partizana biće u okviru osmog kola Admiral bet ABA lige, na gostovanju Cedeviti iz Ljubljane 20.11. Ubrzo potom, tačnije četiri dana kasnije (24. novembra) odigraće Evroligaški duel sa ekipom Efesa u Istanbulu.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare