„ŽARKO, ČUVAJ NAM DECU, NIJE LAKO DRAGANU SAMOM SA NJIH 9“ Majka devojčice ubijene u Ribnikaru se oprostila od Lauševića 

Majka devojčice ubijene u „Ribnikaru“oprostila se potresnom porukom na Fejsbuku od jednog od najboljih srpskih glumaca svih vremena Žarka Lauševića.

– Dragi Žarko,

Hvala za predivne stihove koji si napisao našim anđelima neposredno nakon 3. maja. Nikada neću zaboraviti taj čin iskrene empatije i bola. Nisam stigla da te slučajno sretnem na ulici i zahvalim se, a želela sam, mnogo mi znače ovi stihovi.

Čuvaj nam decu, nije Draganu lako samom sa njih devet i podsećaj molim te A. da se česlja i redovno pere zube – napisala je majka.

Ona je objavila i pesmu koju je Laušević napisao za tragično nastradalu decu i na kojoj će mu večno biti zahvalna:

– Stomak se steže u bol nesnosan.

Nedostaje malenih duša osam.

Ko će ih čuvati u večnoj tami.

Čuvar je s njima, bar nisu sami.

Sedim, kroz suze gledam u krevet.

Nedostaje nam života devet.

Tuga i bol na trgu cveća,

umesto ruža, buketi sveća.

U školi na vrhu Cvetnog trga

danas u dvorištu stanuje tuga.

Podsetimo, Laušević je bolovao od karcinoma pluća. I pored teške dijagnoze i teške terapije, do skoro poslednjeg dana života je snimao i bio aktivan. To je pokazao i pojavljivanjem na premijeri filma „Heroji Halijarda“ pre 37 dana, gde je dočekan sa najvećim ovacijama.

Porodica proslavljenog glumca oglasila se saopštenjem:

„Obaveštavamo javnost da je 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. U ime porodice Anita Laušević“, stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Sestra Lauševićeve supruge Anite je ispričala kako su izgledali poslednji dani čuvenog glumca, koji nije uspeo da se izbori sa opakom bolešću.

„Ležao je u bolnici „KBC Bežanijska kosa“. Bio je loše i na kraju eto, nije uspeo da se izbori. Anita je dobro, dobro je ovo podnela, svaka joj čast. Valjda joj je lakše kada vidi dete, ne znam“ – kazala je ona za medije.

UDARNA VEST.rd (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare