UDARIO SUPRUGU IZ SVE SNAGE GLAVOM U LICE! Stravično nasilje nad ženom u Rakovici!

Uhapšen zbog nasilja u porodici, M. Lj. se nalazi u pritvoru nakon što je pre dva dana u Rakovici napao svoju suprugu N. Lj. Iako detalji ovog slučaja još uvek nisu potpuno poznati, saznajemo da je nakon svađe došlo do fizičkog napada u kojem je M. Lj. udario svoju suprugu glavom u lice, te joj naneo teške telesne povrede. Ovaj incident prijavljen je nadležnim organima, a istragu vodi Drugo javno tužilaštvo.

Nasilje u porodici je veliki problem koji se nažalost često dešava u našem društvu, a njegove posledice mogu biti veoma ozbiljne po žrtve. Prema statistikama, u Srbiji se svakog dana prijavi oko 50 slučajeva nasilja u porodici, dok se prema procenama samo 10% slučajeva prijavi nadležnim organima. Ova brojka je zabrinjavajuća i pokazuje koliko je važno da se ovakvi slučajevi prijavljuju i da se žrtve zaštite.

Nasilje u porodici nije samo fizičko, već može biti i psihičko, seksualno i ekonomsko. Često se dešava da žrtve ćute i trpe godinama, uplašene da će biti osuđene i osramoćene. Zato je važno da se podigne svest o ovom problemu i da se žrtvama pruži podrška i pomoć.

U Srbiji postoji Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja u porodici koja je dostupna 24 sata dnevno, a koja pruža podršku i informacije o pravima i opcijama zaštite žrtava. Takođe, postoje i brojni centri za socijalni rad i organizacije koje se bave zaštitom žena i dece žrtava nasilja.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare