EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! OVO JE KOKAIN PRONAĐEN U BELOJ KUĆI: Skandal potresao Ameriku, sad se svi prave ludi, istraga brzo zatvorena, ni FBI ne zna čija je droga!

Britanski tabloid Dejli mejl je ekskluzivno došao do fotografija koje prikazuju kokain letos pronađen u Beloj kući, a one su po prvi put objavljene javnosti. Tajna služba je obezbedila slike bele praškaste supstance pronađene u odeljku za lične stvari blizu zapadnog ulaza u Belu kuću, odgovarajući na zahtev upućen prema Zakonu o slobodi informacija.

Incident se dogodio 2. jula, dok je porodica predsednika Džoa Bajdena, uključujući i sina Hantera, boravila u Kemp Dejvidu pred Dan nezavisnosti. Manje od grama kokaina pronađeno je u ormariću broj 50, što je izazvalo evakuaciju Zapadnog krila i zatvaranje okolnih ulica. Nakon identifikacije supstance kao ilegalne droge, usledila je 11-dnevna istraga.

Istraga, koja je uključila i zamenika direktora FBI-a, zatvorena je u roku od dve nedelje zbog nedostatka dokaza. Lista osumnjičenih svedena je na 500, ali nedostatak video nadzora onemogućio je određivanje vlasnika.

Ormarići u tom delu Bele kuće nisu dodeljeni specifičnom osoblju, već su dostupni posetiocima Zapadnog krila. Izvor blizak situaciji tvrdi da je najverovatniji krivac osoba koja je obavljala turu, s obzirom na blizinu kupatila gde bi ilegalne supstance mogle biti odbačene.

Dokumenti otkrivaju detalje istrage, uključujući opis pronađene supstance kao „1“ x 1“ kesice belog praškastog materijala“ i tvrdnje da je osoba koja je otkrila kokain bila sigurna da je povezan s drogom.

Iako je prvi test na opioide i amfetamine bila pozitivna, nedostatak potvrde o vlasništvu ili odgovornosti za smeštanje supstance u Belu kuću nije omogućilo utvrđivanje krivca.

FBI se uključio u istragu na zahtev izvršnog rukovodstva Tajne službe i poslao uzorak na analizu u laboratoriju u Kvantiku. Konačni izveštaj potvrdio je da je pronađena supstanca kokain.

I pored toga, analiza otisaka prstiju ili DNK na kesici veličine novčića nije otkrila krivca. Tajna služba je saopštila da je kokain uništen 14. jula, dan nakon završetka istrage.

Nedoumica se ogleda i u redigovanom e-mailu od 10. jula pod nazivom „Razjasniti situaciju“. U njemu je jedan zvaničnik napisao da supstanca nije bila u Nacionalnom centru za analizu i protivmere biološkim pretnjama, već u Kvantiku.

Rezultati testova pokazali su prisustvo kokaina, natrijum-bikarbonata i kofeina. Ipak, FBI-jeva analiza otisaka prstiju ili DNK na kesici nije dala rezultate.

Ovo otkriće stavlja Belu kuću u neprijatnu situaciju, a portparolka Karin Žan-Pjer branila se tvrdnjom da porodica Bajden nije bila kod kuće u vreme incidenta. Ipak, pitanja novinara o mogućem vlasništvu nad kokainom bila su tema kontroverzi, s obzirom na ranije izjave Hantera Bidena o problemima s drogom.

Predsednik Biden se do sada nije izjasnio o ovom slučaju, a savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan sugerisao je da bi neki građevinski radnik mogao biti odgovoran, s obzirom da je kokain pronađen u blizini prostorije za situacije koja je tada bila u renoviranju.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare