„BOLNICA AL ŠIFA PRETVORENA U GROBLJE“ Hamas objavio uslov za oslobađanje 70 žena i dece iz zatočeništva, bombardovan izbeglički kamp u Gazi, IDF: Pogodili smo 200 ciljeva

Borbe između izraelskih snaga i palestinskih militanata u okolini najvećih bolnica u Gazi dovele su do toga da hiljade ljudi pobegnu iz ustanove, dok je stotinu pacijenata i drugih raseljenih zbog rata ostalo unutra, preneli su zdravstveni zvaničnici.

Ubijeno je 11.180 Palestinaca, uključujući 4.609 dece i 3.100 žena, saopštilo je ministarstvo zdravlja na Zapadnoj obali, dok je revidiran broj umrlih Izraelaca na 1.200.

Prevremeno rođene bebe u bolnici Al-Šifa, najvećoj u gradu Gazi, umotavamo u folije i stavljamo pored tople vode, u očajničkom pokušaju da ih održimo u životu„, upozorio je direktor bolnice Muhamed Abu Salmija, jer su bebe izvađene iz inkubatora zbog nestašice kiseonika i goriva.

Decenijama pre nego što je organizovao napade Hamasa na Izrael 7. oktobra, Jahju Sinvara je izraelski vojni sud poslao u zatvor zbog višestrukih ubistava. Njegov odgovor je bio da uči hebrejski. Netanijahu za njega kaže da je „mrtvac koji hodi“, dok je danas najtraženiji čovek u Izraelu.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare