Šapić: Areni vraćamo izvorno ime „Beogradska arena“, neće više nositi ime neke kompanije ili sponzora

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, izjavio je danas da će na proleće naredne godine „Areni“ biti vraćeno njeno izvorno ime – „Beogradska arena“ i da će u utorak Grad doneti odluku da više ne može da nosi ime po sponzorima.

On je novinarima ispred Arene rekao da su „Beogradsku arenu“ pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narodi da je vremenom postala simbol Beograda i mesto najvažnijih, ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja, navodi se u saopštenju gradskog sekretarijata za informisanje.

– Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime „Beogradska arena“. „Beogradska arena“ je počela da prodaje ime još 2010. godine i tako je bilo do sada. Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena, jer će opet postati „Beogradska arena„. Već u toku sutrašnjeg dana donećemo odluku da ona nikada više ne može da bude ni „Kombank“ niti „Štark“… niti da nosi ime bilo kog drugog sponzora i kompanije – rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada, kako „nekome ne bi palo na pamet“ da „Beogradskoj tvrđavi“ promeni naziv u „Koka-kola tvrđava“ ili Beogradskom pobedniku u „Hjundai pobednik“.

Ukoliko volite svoj grad i poštujete ga, onda imena njegovih simbola ne prodajete bez obzira na cenu. Praksu iz 2010. godine ćemo promeniti. Ništa nemam lično protiv „Štarka“, oni imaju svoj privatni biznis i jednaki su mi kao i svaki drugi strani privrednik, ali dok budem u poziciji da ja odlučujem, biće ovako. Mislim da simboli grada moraju da se čuvaju i, kao što rekoh, kada ugovor bude istekao u martu 2024. godine, on se više neće produžiti – rekao je Šapić.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare