STRAVIČNE SCENE NA SEVERU IZRAELA: Hezbolah ispalio projektil na kolonu vozila, ključa na granici, IDF odmah digla avione (VIDEO) 

Projektil koji je ispalio Hezbolah pogodio je u nedelju kolonu vozila na severu Izraela.

Najmanje šest civila je ranjeno, a jedan se nalazi u kritičnom stanju, saopštila je IDF, a prenose lokalni mediji. 

Projektil je pogodio više vozila u blizini severne zajednice Dovev blizu granice sa Libanom. Neki od povređenih su prema navodima medija zaposleni u izraelskoj električnoj korporaciji koji su krenuli da poprave dalekovode oštećene u prethodnom požaru iz Libana.

Hitna služba Magen David Adom saopštila je da je jedan od civila povređenih u napadu u kritičnom stanju. Medicinski centar Ziv u Safedu saopštio je da je primio dvoje povređenih, jedan se nalazi u teškom stanju, a drugi je lakše ranjen.


Hezbolah je preuzeo odgovornost za napad, međutim, libanska militantna grupa tvrdi da je navođena protivtenkovska raketa pogodila kolonu vozila sa pripadnicima IDF koji su hteli da instaliraju opremu za nadzor.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su njihovi borbeni avioni napali brojne lokacije Hezbolaha u južnom Libanu kao odgovor na raketne napade na granici. IDF navodi i da je pogođena ćelija Hezbolaha koja stoji iza raketnog napada na civile u blizini severne zajednice Dovev.

– Takođe su pogođene još dve ćelije koje su iz Libana gađale minobacačima područja u blizini zajednica Menara i Jiron – navodi IDF.

Vojska nije saopštila informacije o potencijalnim žrtvama u tim napadima.

Vatra iz minobacača je prema navodima IDF otvorena i na vojnu bazu na granici pri čemu nije bilo povređenih. 

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Times of Israel)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare