Evo šta su „delije“ poručile Glazeru zbog odlaska na tzv Kosovo

Golman Crvene zvezde Omri Glazer nalazi se trenutno na teritoriji Kosova i Metohije, gde njegov Izrael večeras od 20.45 časova igra kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv tzv Kosova. Prema saznanjima Informera, navijači crveno-belih nisu imali ništa protiv da on tamo nastupi, jer je stranac.

Poznato je da Srbija ne priznaje južnu srpsku pokrajinu kao samostalnu državu, pa samim tim ne gleda blagonaklono ni na sve one koji na bilo koji način daju legitimitet ovoj lažnoj tvorevini. Takođe je jasan i vrlo radikalan stav i navijača Crvene zvezde po tom pitanju. Ni oni ni u kom slučaju ne priznaju da je tzv Kosovo samostalno, već ga tretiraju kao deo Srbije, često odlaze tamo, pomažu srpske crkve i manastire i srpski narod koji tamo obitava.

Zbog toga se pre nekoliko dana postavilo pitanje šta će se desiti kada Izrael bude gostovao na Kosovu, kako bi sa tamošnjom reprezentacijom igrao utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo. Bilo je reči i da ga Zvezda neće pustiti da ide, pošto je reč o odloženoj utakmici i nije klasičan UEFA termin, pa je Evropska fudbalska unija dozvolila klubovima da sami odluče hoće li pustiti igrače. 

Ipak, Zvezda je tu bila prilično liberalna, ali čekao se stav navijača, koju nekad znaju da imaju vrlo stroga shvatanja. Uz to, ne bi bio prvi put da su protiv, jer je dobro poznato da su se ljutili kada su svojevremeno Mirko Ivanić i Filip Stojković nastupali za selekciju Crne Gore i trebalo da igraju protiv tzv Kosova. Tada su „delije“ na dan utakmice poručile fudbalerima da ne bi trebalo da igraju i pomenuti dvojac je tako i saopštio selektoru Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću.

Sada je situacija nešto drugačija, jer Omri Glazer nema srpske korene, nije odavde, starnac je i samo želi da ide da pomogne svom timu. Kako je objasnio naš izvor iz kluba, neće mu navijači praviti bilo kakav problem.

– Podržale su „delije“ Glazera, nemaju problem sa tim da igra večeras. U redu im je, jer je Izraelac, nije sa ovih prostora, nije Srbin, nema srpske korene i neće mu zameriti. Nakon reprezentativnih obaveza vratiće se u Zvezdu i biće najnormalnije prihvaćen – zaključio je naš izvor.

Glazer je letos stigao u Zvezdu na insistiranje trenera, a njegovog zemljaka, Baraka Bahara. Na golu je zamenio dugogodišnjeg kapitena Milana Borjana, koji je shvativši da kod Baraka neće imati mesto, otišao u Slovan iz Bratislave na pozajmicu. Izraelac je imao nekoliko fantastičnih odbrana, ali primao je i neke neshvatljive golove. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare