Čović se uključio u program uživo, pokazane fotografije povreda Srba pretučenih u Zadru

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović uključio se ovog jutra u program TV Prva i govorio o detaljim anapada u Zadru. On je rekao  da su povređeni u indicentima koji su se desili u subotu uveče u Zadru dobro, da će utakmica biti odigrana, a tokom razgovora objavljene su i fotografije povređenih koje pokazuju težinu incidenta. 

On je objasnio kako je došlo do napada.

– Ekipa je iz Barselone, sa nekih 20-25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu očigledno su fotografisani, „tipovani“ i praćeni jer nisu bili svi smešteni gde i ekipa Zvezde. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, niti su imali obeležja kluba, apsolutno ništa. Napadnuti su od maskiranih huligana i zadobili ozbiljne povrede. Potom su napadnuti član UO i prijatelj, oko 20.15. I njih su napali maskirani napadači, srušili su ih na zemlju i šutirali ih. Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra – ispričao je Čović i dodao:

– Preventivno nisu preduzete mere koje je trebalo, jer su se navijači Zadra, navijačka grupa „Tornado“ oglasili 8. novembra i najavili otirpilike šta će se događati, da ‘njihova strast i energija treba da otklone nepravdu“. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i u Hrvatskoj i nikada nismo imali neprijatnosti, ovo je baš skandal iznenađanje. Upozorili smo ABA ligu, koja je vrlo inertno reagovala na to saopštenje navijača. Niko nije reagovao što se priča o ABA kao srpskoj prićiji od lige. Mi smo ih upozorili, i njihova će odgovornost biti za sve ono što mož da se dogodi večeras na utakmici- Vidim da su tek noćas oko 1.00 dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, sve to ali nje naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu – ispričao je Čović.

Tokom razgovora objavljene su fotografije povređenih u incidentu.

Printscreen tv Prva
Printscreen tv Prva

On je istakao da je hrvatska policija korektno obavila svoj posao, makar od trenutka kad se sve dogodilo.

– Očigledno su ljudi „tipovani“, imamo i informacije da su fotografisani na aerodromu, kako je ko ulazio u taksi, tako je javljano da su krenuli, gde idu i ko će u kom hotelu odsesti i na taj način su pravljene određene sačekuše – kazao je Čović.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare