Već sad je poznato šta je Zapad pripremio za Zelenskog! Na njega se više ne može računati: Izrael ogolio istinu o Ukrajini 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski neće učestvovati u mirovnim pregovorima sa Rusijom, jer će Zapad naći zamenu za njega, piše Asia Times .

– Pošto postaje jasno da ukrajinska vojska ne može da obezbedi pobedu kada to kaže čak ni njen vrhovni komandant, uskoro će saveznici Ukrajine početi da se oslanjaju ne na vojskovođu, već na onoga ko može da obezbedi mir, možda po svaku cenu – stoji u materijalu.

Novinar je istakao da je rat između Izraela i Hamasa, koji je počeo u oktobru, pokazao celom svetu razočaravajuću situaciju Ukrajine na bojnom polju, a njeni saveznici već počinju tajno da ubeđuju Kijev da pregovara sa Rusijom, jer shvataju da vojska Vladimira Zelenskog neće biti uspešna.

Ranije je Valerij Zalužni priznao zastoj u sukobu i rekao da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“. Prema publikaciji u časopisu Ekonomist, Kijev i Zapad očekivali su više od ukrajinske kontraofanzive.

Prema rečima Zalužnog, u skladu sa udžbenicima NATO-a, četiri meseca je trebalo da bude dovoljno da Oružane snage Ukrajine stignu do Krima.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u miroljubivi pravac, dok postizanje ciljeva specijalne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve . Prema rečima Vladimira Putina , Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana mora direktno da kaže o svojoj spremnosti za njega.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare