Šapić na seoskom imanju porodice Paunić: Nema budućnosti bez čuvanja tradicije i porodice

Šapić na seoskom imanju porodice Paunić

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas poljoprivredno domaćinstvo Zorana Paunića, koje se nalazi u sopotskom selu Nemenikuća. Šapić je tom prilikom naglasio da je na Dan primirja u Prvom svetskom ratu važno da ukažemo na značaj naše tradicije i svih onih koji pomažu njeno očuvanje.

– Odabrao sam baš ovaj dan da dođem u posetu pravom srpskom domaćinu, koji živi na obodu Beograda, u prigradskoj opštini Sopot, jer Veliki rat ne bi imao ishod kakav je imao da nije sem srpske vojske bilo i hrabrog srpskog domaćina. Imam utisak da smo u vremenima u kojima živimo zaboravili naše slavne pretke. Posetom ovoj porodici želeo sam da pokažem da bez obzira na sve ono što nosi moderan život, ne smemo da zaboravimo našu tradiciju i našu istoriju jer jedino to može da nam otvori prostor da u budućnost idemo na način koji bismo svi voleli – istakao je Šapić.

On je podsetio da Grad Beograd nekoliko godina unazad povećava subvencije za poljoprivredu, nastojeći da uveća podsticajna sredstva za stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo, pčelarstvo, ali i za kupovinu mehanizacije.

– Ova porodica dobila je traktor od Ministarstva poljoprivrede, a od Grada Beograda pneumatsku sejalicu za kukuruz. Nastavićemo da pomažemo i da povećavamo davanja, ali mora da bude i bolja kontrola, kako bi novac odlazio onima koji zaista žele da rade i kako bi imali sigurnost da proširuju svoj posao – kazao je Šapić.

Predsednik Privremenog organa na kraju je zahvalio na gostoprimstvu i podvukao da nam „svetle budućnosti nema ako se ne vratimo tradiciji, porodici, vrednostima od kojih moderan život pokušava da nas odvoji i koje su nas vekovima štitile i sačuvale srpski narod i srpsku državu”.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević naglasio je dobru saradnju s Gradom Beogradom i Republikom Srbijom, posebno u segmentu očuvanja sela i davanja podsticaja ljudima da ostanu na svojim ognjištima. Ukazao je da su radovi na Makiškom vodovodu daleko odmakli, a da je mnogo uloženo i u putnu infrastrukturu, te da Sopot postaje veoma poželjno mesto za život.

– Veza između lokalne zajednice, Grada Beograda i Republike, ta nit, mora da se očuva jer to je interes građana i samo na taj način možemo da realizujemo ciljeve – naveo je Milosavljević.

Zahvalnost Aleksandru Šapiću što je posetio njegov dom uputio je vlasnik imanja Zoran Paunić i izrazio nadu za još većim subvencijama u budućnosti.

Ovo šestočlano domaćinstvo generacijski se bavi stočarstvom i ratarstvom na zemlji površine od oko 56 hektara.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare