KOSTINE REČI SU JEZIVE! Poznato kako su dečaka ubicu slomili inspektori: Monstrum je dugo ćutao, a onda je REKAO OVO – evo šta to danas znači za njegovu majku Miljanu! 

Dečak-ubica, Kosta Kecmanović (13), koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, počinio je krvavi pir, a prema nezvaničnim izjavama izvorima bliskim istrazi, Kosta je planirao masakr kako bi naterao svoju majku, Miljanu Kecmanović, da pati.

Kecmanović je uhapšen 3. maja nakon počinjenog krvavog pira, a odmah po hapšenju, prebačen je na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok su operativci policije pokušavali da dokuče motiv ovog užasnog zločina.

Iako je Kosta pokazivao potpunu bezosećajnost tokom saslušanja, iskusni istražitelji su istrajavali u pokušajima da otkriju ključne informacije. Posle mukotrpnog rada inspektora, Kosta Kecmanović je odlučio da podeli svoje mračne misli sa jednim od policajaca.

– To je bio mukotrpan posao. Naše kolege dosad nisu imale priliku da se sretnu s takvim slučajem, mada su se svega u karijeri nagledale. Trebalo je naći način da se približi monstrumu, da dopru do njega, ali se to ispostavilo kao pakleni zadatak – otkrio je još tada sagovornik našeg portala.

Ono što je posebno šokiralo istražitelje jeste Kecmanovićeva ravnodušnost tokom ispovesti. 

– Odbijao je bio kakav razgovor i policajcima se obraćao s visine, s nekim prezirom. Govorio im je da on nema šta s njima da priča. Pitali su ga zašto je pobio drugove i čoveka s kojim je, naglasili su, imao korektan odnos, ali im je odgovarao da ga ostave na miru i da mu ne pada na pamet da im objašnjava. Bio je bahat i vidno nervozan, ali sasvim svestan da u tim godinama nije krivično odgovoran i da ne može u zatvor – otkrio je još tada izvor dobro upućen u dosadašnji tok istrage.

U slučaju je radila čitava ekipa inspektora, a onda je Kosta odlučio da se poveri jednom od policajaca.

– Zašto baš njemu, ne znamo, tek u jednom trenutku je rešio da priča bar ponešto. Rekao je da je ključni trenutak bio kada mu je došao čuvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mu je bilo potrebno za krvavi pir – pištolj i Molovotljeve koktele – bio je neodlučan. Razmišljao je da nazove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen, likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija. Tada ga je obuzeo strah – govorio je tada naš sagovornik.

Dodatni šok usledio je kada je dečak izrazio žaljenje što ne može lično videti majku kako pati, otkrivši da je jedini razlog za svoje zločine bio da natera majku na patnju.

– Na sve to je dodao da mu je jedino žao što ne može da vidi majku kako pati. I da mu je žao što nije video to kad je saznala šta je uradio! Maltene je rekao zašto je sve to uradio – da bi patila njegova majka.

Nakon traumatičnog zločina koji je izvršio njen sin, majka 13-godišnjeg Koste Kecmanovića, dečaka-ubice iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, ipak nije prestajala da brine o dvom prvencu.

Pokušava je na sve načine da mu obezbedi pravnu zaštitu. Pored toga, radila je sve kako bi ubrzala veštačenje koje se, kako ona kaže, veoma sporo obavlja.

Iako je neophodno da dečak ima nadzor non stop, prvobitna ideja majke Koste Kecmanovića je da ga smesti u bolnicu bez nadzora, pa je tako usledila i dalja njena namera u tome da sina posećuje svakodnevno i da mu donosi sve što poželi, kao i to da mu pruži rekreativne aktivnosti kao da je na odmoru.

Neverovatno je sa kojim je žarom, majka dečaka-ubice radila na tome da se izbori za svog sina, potpuno zanemarujući činjenicu zbog čega se Kosta nalazi u toj ustanovi, kao i to da je dečak-ubica opasan i po sebe i po okolinu.

Izvor Republike navodi da je majka mesecima pokušavala da dopre do svog sina, ali izgleda da je odustala od toga i to nakon poslednje posete. 

Nedefinisanu mržnju prema svetu koji ga okružuje Kosta je preneo na majku Miljanu Kecmanović.

Nezvanično saznajemo da je prilikom poslednjeg viđenja sa majkom imao nastup besa i da je u jednom trenutku rekao:

– Ako budem izašao odavde, prvo ću tebe da ubijem!

Miljana se sada suočava s teškom depresijom i osećajem krivice.

– Ona je u depresiji, muči je osećaj krivice. Jedina uteha joj je ćerka kojoj se potpuno posvetila. Kao da se povukla i iz razmišljanja o njegovoj zakonskoj odbrani i njegovoj daljoj sudbini – dodaje izvor.

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja u 8.40 časova upao u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i sa vrata pucao na Dragana Vlahovića, čuvara ove obrazovno-vaspitne ustanove, koji je od  posledica ranjavanja preminuo. Dečak je zatim zapucao na tri devojčice koje su se zatekle u holu škole. I njih je ubio.

Svoj krvavi pohod je nastavio u kabinetu za istoriju gde je čas imalo njegovo odeljenje. U kabinetu je usmrtio šestoro drugara, a nastavnicu Tatjanu Stevanović i još petoro dece ranio.

Miljana Kecmanović je takođe pod istragom jer je njen DNK nađen na jednoj od čaura u kabinetu istorije u kojem je pucao Kosta.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare