Zvezda pred jednim od najvećih izlaznih transfera u svojoj istoriji, stigla ponuda od 11.000.000 evra!

Crvena zvezda je dobila „bezobraznu“ ponudu. Jedan od najboljih fudbalera tima Osman Bukari mogao bi da napusti Marakanu ove zime za 11 miliona evra, saznaje Sportal.

Bukarija je već duže vreme prati veliki broj klubova, preko 10 predstavnika ga je gledalo protiv Lajpciga u sredu u meču Lige šampiona, i već najavili da će krenuti po njegov potpis.

U Zvezdi su svesni da imaju „zlatnu koku“ i zato su visoko podigli potraživanja za supersonično krilo iz Gane, a prema našim saznanjima jedan klub iz inostranstva je spreman da plati 11 miliona evra. Postoji velika verovatnoća da se čitav posao završi u decembru i Bukari napusti Marakanu posle godinu i po dana.

Ako sve bude prema planu, Zvezda će ostvariti jedan od najvećih izlaznih transfera u istoriji kluba, tik iza one pre pet godina kada je Nemanja Radonjić otišao u Marselj za 12 miliona evra.

Takođe, na izlaznim vratima je vezista Kings Kangva, za daleko manji iznos nego što je za Bukarija, ali će svakako dobiti zeleno svetlo za odlazak, posebno jer nije u prvom planu kod trenera Baraka Bahara.

Zvezdina zarada skoro četiri puta veća

Svakako bi to bio odličan posao jer bi Zvezda na Bukariju zaradila skoro četiri puta više nego što je uložila kada ga je platila Gentu tri miliona evra. Ujedno, u velikoj meri dobila na terenu njegovim odličnih partijama.

Ove sezone je Bukari blistao i u Ligi šampiona, dao je gol u Mančesteru protiv Sitija i još jedan protiv Jang Bojsa u Beogradu, uz asistenciju. Ne samo statistički, već i igrački 24-godišnji momak iz Akre je pokazao kvalitet i motoričke sposobnosti kakve se u Evropi jako vrednuju i cene.

Svesni su toga u Zvezdi, što će dobro da naplate, ali ujedno biće teško da pronađu zamenu takvog kalibra.

UDARNA VEST.rs (Sportal)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare