Napali policajce, potegli i pištolj na njih, a sada su osuđeni! Apelacioni sud potvrdio presudu, evo koliko će robijati dvojica nasilnika 

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio Vukašina M. (40) i Filipa V. (34) na ukupno 19 godina zatvora, jer su u septembru 2021. godine nakon potere udarili kolima policajca i uperili pištolj u njega.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu kojom je osudio Filip V. osuđen na 12 godina, a Vukašina M. na  sedam godina zatvora, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu ovog suda.

Oni su oglašeni krivim za izvršenje krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u saizvršilaštvu, dok je Filip V. osuđen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, te mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja pištolja i metaka.

Podsetimo Vukašin M. i Filip V. uhapšeni su 20. septembra 2021. godine nakon što su, bežeći od policije, napali patrolu na Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu. Obojica su dobro poznati policiji, a Vukašin je inače 2007. godine bio uhapšen, pa osuđen zbog više milionskih pljački benzinskih stanica u Beogradu. Interesantno je da je Vukašin tada prilikom svake pljačke potezao oružje.

Kako je nakon hapšenja saopštio MUP, policajci su pokušali da zaustave „škodu oktaviju“ u kojoj su bili Vukašin i Filip, ali oni su se dali u beg, pri čemu su udarili i policajca ali i službeno vozilo policije, a potom i u banderu pored puta. Filip, koji je sedeo na mestu suvozača, tada je izvadio pištolj, ali policajci su ispalili nekoliko hitaca u „škodu“ i zatim savladali osumnjičene. Posle pretresa vozila zaplenjena su dva pištolja, manja količina spida i amfetamina. Policija je potom na Dorćolu pronašla i „dačiju sandero“ koju su, oni ukrali.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare