Čukarički odigrao najbolji meč u Evropi, Fiorentina „pobegla sa giljotine“ i slavila posle penala

Da je Čukarički sve utakmice grupne faze Lige konferencije igrao ovako kao protiv Fiorentine u četvrtak veče, sada bismo pričali o mogućoj borbi za proleće u Evropi! Ovako, greške i neiskustvo igranja u evropskim takmičenjima doveli su do toga da Brđani zabeleže još jedan poraz od Viole – 1:0 (1:0)!

Po svemu prikazanom na terenu, verovatno i nezasluženo. Ali, još jedan kiks na startu, penal za goste i gol Embale Enzole u 8. minutu bila je razlika koja je presudila u ovom slučaju.

Iako je trener Igor Matić isticao da je nedopustivo da se golovi primaju posle dugih lopti, ista je ponovo bila kobna za Čukarički. Dirigovana lopta Rikarda Sotila za Enzolu sa centra, završila se tako da je Nenad Filipović faulirao pomenutog igrača i za sudiju Roberta Šredera nije bilo dileme.

Pokazao je na belu tačku, pozvao VAR sobu i da proveri, dok se odluka nije menjala. Enzola je šutirao po sredini gola, Filipović je otišao levo – 1:0.

Samo, za razliku od mečeva protiv Genka i Fiorentine u Italiji, kada su se Brđani „raspali“ posle rano primljenih golova, Matićevi izabranici su brzo „zaboravili“ to vođstvo gostiju i hrabrom igrom su mamili aplauze sa tribina.

Međutim, sa tih tribina videli smo i sramotno ponašanje navijača, tačnije jednog pojedinca, koji je rasistički vređao Ibrahima Endijaea u 22. minutu. Meč je nakratko prekinut, stigla je zvaničan opomena, a izgrednik je izbačen sa stadiona.

Koliko je Čuka bolje delovala nego u sviom ostalim utakmicama u LK, govori i podatak da je Fiorentina imala samo jedan šut u okvir gola – taj iz penala. Doduše, jeste posed bio na njihovoj strani.

Čukarički je pretio iz polukontri i kontri, u 34. je Adetunđi glavom sa nekoliko metara šutirao pravo u golmana Kristensena, imto nakon što ga je Nikčević našao u kaznenom prostoru. Bila je to sjajan akcija koju je započeo Tošić po levoj strani.

Srpski tim je odlično otvorio drugo poluvreme i sam Bog je spasio Fiorentinu u 52. minutu. Endijae je centrirao sa desne strane, a Kovač je bio sam na tri-četiri metara. Zicer za izjednačenje završio je preko gola.

Shvatio je Vinćenco Italijano da je „vrag odneo šalu“, ubacio je pariosija, Brekala i Mandragoru, potom je šansu dobio i Kuame, dok je Matić u igru sredinom drugog poluvremena na teren uveo Mihajla Cvetkovića i Vukašina Jovanovića. Bio je to debitantski nastup nekadašnjeg zlatnog Orlića koji devet meseci nije igrao fudbal zbog teške povrede ligamenta kolena.

Mogla je Fiorentina da reši meč u 78. minutu, Filipović je odbranio i izbacio u korner, a posle ubacivanja iz ugla Nikola Milenković je „tukao“ glavom preko prečke.

Ubacio je Matić i Miladinovića u poslednjih 10 minuta, pokušao je nešto ofanzivnijom postavom da dođe do izjednačenja. Nije uspeo, ali definitivno uzdignute glave mogao je da napusti stadion. Pogodio je formaciju, igrao je 3-5-2, sa Edijaeom i Nikčevićem po bokovima i malo mu je falilo da napravi veliko iznenađenje.

Čuka posle četiri kola ima isto toliko poraza, s tim da ova igra protiv Fiorentine može da raduje Brđane pred mečeve sa Ferencvarošem i Genkom do kraja takmičenja u LK.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare