Izrešetan sin legendarnog fudbalera Zvezde! Mafijaška sačekuša na parkingu u naselju Braće Jerković

Vedran Repčić (41), sin legendarnog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića (68), ubijen je pre tačno tri godine u mafijaškoj sačekuši na parkingu u naselju Braće Jerković u Beogradu. Do danas nepoznati ubica ispalio je u mlađeg Repčića tri metka, nakon čega je pobegao.


Tog 8. novembra 2020. ujutru Vedran je najverovatnije prepoznao napadača dok mu je ovaj prilazio. U panici, pokušao je da pobegne i sakrije se između parkiranih automobila, ali je ubica bio brži.

Ispalio je u njega jedan hitac i, kada je ovaj pao ranjen između dva parkirana vozila, prišao mu je i iz blizine ga dokrajčio sa još dva metka u grudi.

Čudom preživeo ranjavanje pet godina pre

O motivima ove surove likvidacije i sada može samo da se nagađa. Pretpostavlja se da je Repčić izrešetan zbog nekih neraščišénih računa iz prošlosti i sumnjivih poslova kojima se bavio, s obzirom da je imao podeblji krivični dosije.

Veruje se da ga je ubica prethodno pratio i da je bio dobro upoznat sa dnevnom rutinom svoje žrtve. Mesto ubistva je, inače, prometno ali niko nije video sam trenutak pucnjave.

Ovaj kontroverzni Beograđanin je i pet godina ranije bio teško ranjen, na samo nekoliko stotina metara od mesta gde je ubijen. Iako je znao ko je pokušao da ga likvidira, nikada to nije hteo da otkrije policiji.

Kako je utvrđeno istragom, Vedran je stajao sa dvojicom muškaraca i nekoliko minuta su pričali pre nego što je među njima izbila svađa. Jedan od njegovih poznanika je iznenada potegao pištolj iz jakne i sa dva metra zapucao u njega.

Četiri metka pogodila su Repčića u grudi, posle čega mu je napadač ispalio još jedan hitac u glavu, u nameri da ga „overi“. Samim čudom tada je preživeo.

Robijao zbog ubistva, pa priznao još dva!

Što se tiče njegove biografije, poznato je da je Repčić 3. avgusta 1998., prilikom jedne pljačke, iz „kalašnjikova“ ubio Predraga Milosavljevića, vlasnika prodavnice „Brka“, zbog čega je bio osuđen na 10 godina zatvora.

Nakon hapšenja, sam je priznao još dva ubistva koja je počinio kao maloletnik, sa 17 godina!

Kazao je da je 1. oktobra 1996. ubio Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici, a onda i 14. oktobra iste godine taksistu Branka Topalovića u Mokoruškoj ulici, kome je ispalio metak u potiljak.

Međutim, kada je počelo suđenje, Vedran je tvrdio da su mu policajci iznudili priznanje, pa je oslobođen usled nedostatka dokaza. 

Očeva blistava karijera

Što se tiče njegovog oca Srebrenka, on se najpre proslavio igrajući za FK Sarajevo, a zatim je 1979. prešao u Crvenu Zvezdu. Četiri godine kasnije otišao je u Fenerbahče, s kojim je postao šampion Turske, uz dva trofeja Superkupa. Karijeru je potom priveo kraju u Zapadnoj Evropi. Najpre je igrao za Standarda iz Liježa, od 1985. do 1988., a sledeće sezone je odigrao svoje poslednje prvenstvo kao član francuskog Gengana.
Potom se oprobao i kao trener. Interesantno je da je u francuskom Levaliju jedan od njegovih fudbalskih đaka u sezoni 1996/1997. bio poznati svetski golgeter Didije Drogba, tada 18-godišnjak.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare