Bombaš doneo Bibliju u sud i slušao presudu! Krstio se i slao poljupce sestri i rođacima u publici!

Posle 13 godina suđenja, ometanog bizarnim skandalima, zahtevima za izuzeće sudija sudskog veća i tužioca, valjevskoj kriminalnoj grupi izrečena je presuda od 111,5 godina robije.

Kao što smo već objavili vođa ove grupe Milan Lazarević (52) osuđen je sa  35 godina. Drugooptuženi Zoran Jeličić kao direktni izvršilac ubistva Đedovića osuđen je takođe na 35 godina. Trećeoptuženi Milan Milijanović, inače nekadašnji policajac osuđen je na 15 godina takođe za ubistvo Đedovića.  Nebojši Goloskokoviću odmerena je kazna od sedam i po godina zatvora, a Aleksandru Pavloviću sud je odmerio kaznu zatvoru od 5 godina. Dejan Velimirović osuđen je sa četiri i po godine. Mirko Lazarević pet godina i Marko Miličković na četiri i po godine. 

Optuženom Lazareviću i Jeličiću, sudija je produžila pritvor do pravosnažnosti presude. U sudnici su bili pristuni i Milan Milijanović bivši policajac, kao i Aleksandar Bošković, koji je oslobođen optužbe.

Bombaš se krstio i slao poljupce sestri 

Milan Lazarević zvani Bombaš, kojeg je branilo ukupno pet advokata u sudnici se pojavio sa dužom sedom kosom i puštenom bradom, a pre izricanja presude se prekrstio i okrenuo prema publici u kojoj je bila njegova sestra i rođaci. Sa sobom je doneo bibliju koju je držao sve vreme dok je sudija čitala presudu. Kako saznajemo, Laza Bombaš je i ranije sa sobom nosio uvek Bibliju na suđenja, ali je držao pored sebe. On se danas više puta okrenuo prema njima šaljući im poljupce.

Kada je sudija izrekla presudu, on se javio za reč, ali je ipak odustao od izlaska za govornicu. Samo je vrteo glavom na taj način pokazujući nezadovoljstvo izrečenom prvostepenom kaznom.

 

Sudija: Niz zloupotreba odbrane 

U obrazloženju presude sudja Svetlana Aleksić je istakla da postoje dokazi, da je Laza Bombaš angažovao Zorana Jeličića za ubistvo Zorana Đedovića. Kako je rekla, policijsku opremu im je dao osuđeni Milijanović, a 3. aprila 2009. izvršeno je ubistvo. Lazarević se plašio da će mu se Đedović osvetiti po izlasku iz pritvora te je angažovao Jeličića da ga ubije.

Kritičnog dana dovezao je Jeličića ispred sportske hale u Valjevu u belom „golfu“ i dao mu pištolj „CZ“ i „kolt“.

– Kada je Đedović izašao iz hale Jeličić, koji je bio obučen u policijsku uniformu viknuo je Đedoviću da podigne ruke gore, ali se ovaj oglušio o to naređenje. Potom je Jeličić u njega ispalio pet hitaca tri u telu i dva u glavu-rekla je sudija ističući da je ovo suđenje trajalo više od 13 godina zbog niza zlopupotreba odbrane. On je navela da je pri tom bilo angažovano 30 do 40 branilaca i da je bilo podneto čak 400 zahteva za izuzeće sudija sudskog veća i tužioca.

Sudija Svetlana Aleksić je peta sudija po redu i upravo ona je okončala proces i donela prvu prvostepenu presaudu. Osuđeni imaju pravo žalbe.  

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare