ZVEZDA MOŽE DA POBEDI LAJPCIG SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Mitar Mrkela otkrio kako crveno-beli mogu do SENZACIJE protiv NEMACA

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Lajpcig u četvrtom kolu Lige šampiona (21.00). Nemački klub je veliki favorit u ovoj utakmici, međutim crveno-beli ulaze u meč bez bele zastave, sa željom da uz navijače naprave veliko iznenađenje.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, uvek poslovično oprezan, veruje da crveno-beli imaju šta da pokažu pred Lajpcigom.

– Igramo protiv odličnog protivnika koji se nalazi u samom vrhu Bundeslige. Iako su izgubili od Majnca, što jeste iznenađenje, mislim da su peti u prvenstvu, što govori koliko su moćni. Lajpcig ima veliki broj vrhunskih fudbalera, što iskusnih, što mladih. Opet, mi igramo na našem stadionu – govori za Kurir Mitar Mrkela i nastavlja optimistično:

– Crvena zvezda ima tim koji može da se suprotstavi na pravi način Lajpcigu. Pokazali smo u prvoj utakmici da možemo ravnopravno da igramo protiv njih. Jesmo izgubili, ali je utakmica do kraja bila neizvesna i otvorena. Nikada se nisam razmetao izjavama, uvek sam bio odmeren, ali verujem da uz pomoć naše publike i huka Marakane imamo šansu da ostvarimo povoljan rezultat!

Mitar Mrkela veruje da trener Barak Bahar može da protiv Lajpciga pronađe balans koji traži već duže vreme.

– Mislim da je drugo poluvreme iz Lajpciga neki model po kojem treba da igramo. U tom delu igre bilo smo veoma dobri. I to nije ocena samo nas iz kluba, već i celokupne javnosti. Ako ponovimo tu igru imamo čemu da se nadamo. Ne bih ulazio u taktičke detalje, to je treneski posao. Samo ću reći, verujem da smo naučili lekcije u svakom meču Lige šampiona. I ubeđen sam da nam iskustvo, za koje smo jači posle svake utakmice, može pomoći protiv Lajpciga.

Trener Barak Bahar je pod velikim pritiskom pred ovu utakmicu.

– Ništa što je bilo do sada, ne treba da opterećuje bilo koga. Pa, ni našeg trenera. Ovo je jedna specifična utakmica!

Neki od legendarnih fudbalera Crvene zvezde uvek su govorili da su evropske utakmice ono za šta se živi, da na njima svaki igrač treba da pokaže koliko vredi.

– Onaj ko igra u Crvenoj zvezdi treba da zna, da svaku utakmicu mora da prihvati na isti način. Neke utakmice jesu veće, neke se više pamte, ali Zvezda je klub u kojem nema malih i velikih utakmica.

Drugo poluvreme koje apostrofira Mitar Mrkela proteklo je u znaku Zvezdinih klinaca – Koste Nedeljkovića, Jovana Mijatovića i Vladimira Lučića.

– Ocenjujem da su njih trojica ispunili sva očekivanja! Ne samo u evropskim, već i u svim drugim utakmicama pokazuju kvalitet koji je potreban Crvenoj zvezdi. U nastavku sezone očekujem da budu konstantni, odnosno da rastu iz utakmice u utakmicu – zaključio je razgovor za Kurir Mitar Mrkela.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport/A. Radonić)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare