Procurile informacije o Putinovoj najvažnijoj odluci! Hitno se oglasio Kremlj i poslao jasnu poruku!

Vladimir Putin odlučio je da se kandiduje na predsedničkim izborima u martu, što je potez koji će ga zadržati na vlasti najmanje do 2030. godine, tvrde izvori Rojtersa.

Ovaj potez šefa Kremlja proizilizazi iz potrebe da mora voditi Rusiju kroz najopasniji period koji prethodi u narednim decenijama, navode izvori Rojtersa upoznati sa situacijom u Kremlju. Putin, kome je Boris Jeljcin predao predsedničku funkciju 1999. godine, je na ovoj funkciji duže od bilo kog drugog ruskog šefa države još od Josifa Staljina, nadmašivši čak i 18-godišnji mandat Leonida Brežnjeva.

Putin je 7. oktobra napunio 71 godinu. Izvori, koji su za Rojters razgovarali pod uslovom anonimnosti zbog osetljivosti politike Kremlja, rekli su da su vesti o Putinovoj odluci procurile i da se savetnici sada pripremaju za kampanju i izbore.

Za Putina, za koga istraživanja javnog mnjenja pokazuju da uživa 80% podrške u Rusiji, izbori su formalnost ako se kandiduje: uz podršku države, državnih medija i gotovo bez opšteg javnog neslaganja, on će sigurno pobediti, navodi Rojters. Na ove tvrdnje Rojtersa nadovezao se portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekavši da ruski predsednik Vladimir Putin nije dao nikakve najave da će se kandidovati za još jedan mandat, kao i da kampanja još nije najavljena.

– Predsednik nije dao nikakve izjave o tome – rekao je Peksov na pitanje o izveštaju Rojtersa da je Putin odlučio da se kandiduje.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare