POMOĆNIK ZALUŽNOG LIKVIDIRAN ZA ROĐENDAN: Porodica se okupila na proslavi, a onda bomba skrivena u poklonu raznela pola kuće

Major Genadij Čestjakov, pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, poginuo je u ponedeljak u eksploziji u svojoj kući u blizini Кijeva.

Lokalni mediji navode da je u eksploziji teško povređen trinaestogodišnji sinnastradalog oficira. Pravda navodi, pozivajući se na izvor u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da supruga i ćerka, koje su se takođe nalazile u kući, nisu povređene.

– Vojnik (39) preminuo je kod kuće u selu Čaiki od nepažljivog rukovanja municijom. Njegov sin (13) je teško ranjen i hitno je hospitalizovan – saopštio je portparol policije ne otkrivajući identitet nastradalog vojnika.

Vest o smrti pomoćnika potvrdio je Zalužni na svom kanalu na Telegramu.

Zalužni međutim tvrdi da je Čestjakov sa porodicom slavio rođendan kad je eksplodirala bomba u jednom od poklona.

– Danas, pod tragičnim okolnostima, na njegov rođendan, poginuo je moj pomoćnik i blizak prijatelj, major Genadij Častjakov sa porodicom. U jednom od poklona je eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Iza Genadija su ostala supruga i četvoro dece. Moje najdublje saučešće porodici – napisao je Zalužni.

Zalužni je dodao da će se razlozi i okolnosti utvrditi tokom sudske istrage.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Strana/RIA)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare