HAOS ŠIROM SRBIJE ZBOG OLUJNOG VETRA! Nevreme stiglo u Beograd, blokiran autoput Subotica-Novi Sad, ljuljaju se kranovi, oboreno drveće u Čačku

Jak vetar stigao je u Srbiju, a tokom jutarnjih sati prvo se na udaru našlo područje Čačka, gde je zbog jakih udara došlo je do ljuljanje građevinskih kranova u centru grada, a iz korena je počupano nekoliko stabala.

– Sedeli smo u kafiću na samom trgu kada smo začuli kako se lomi drvo japanske šljive posađeno na samom šetalištu. Izbegnuta je tragedija na svu sreću, jer u momentu kad su grane padale nije bilo prolaznika. Svakog sekunda mislili smo da će i zaljuljani kranovi pasti na tlo – kaže za RINU Ognjen V. iz Čačka.

U ulici Milenka Nikšića u ovom gradu, došlo je i do sudara dva putnička vozila zbog snažnog vetra koji je nanosio lišće na kolovoz.

Blokiran auto-put kod Zmajeva

Autoput Subotica-Novi Sad blokiran je kod Zmajeva, objavljeno je na Instagram stranici 192.rs.

Kako se može videti na video snimku, autoput je blokiran jer je drvo palo preko njega. U tom području pada kiša i duva jak vetar.

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najavu na snažne udare vetra olujne jačine u većem delu Srbije.

– Tokom dana području Srbije vetrovito, sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom koji na području južnog Banata povremeno može imati i udare olujne jačine (preko 17 m/s, odnosno oko 60-70 km/h). Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, jakim i olujnim vetrom, koje je zahvatilo sever Bačke u naredna dva sata će se proširiti na ostatak Vojvodine i zapadnu Srbiju – navodi se na u saopštenju RHMZ.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare