UŽIVO! ĐOKOVIĆ – RUBLJOV: Ulazimo u dramatičan finiš meča! Novak na gem od trijumfa

NOVAK ĐOKOVIĆ – ANDREJ RUBLJOV 5:7, , 7:6 (7:3), 6:5

TOK MEČA

3. SET

6:5 – Servisna klinika Đokovića, sa nulom, uz 17. as u meču. Samo 99 sekundi je trajao ovaj gem.


5:5 – Šteta, šteta. Novak je osvojio prva dva poena na servis Rubljova, bio na dva poena od konačne pobede, ali nije izdržao. Rubljov je dobrim servisima izborio izjednačenje.

5:4 – Išao je gem lagano u ritmu Novaka, ali je onda sam sebi stvorio dramu posle pete duple servis greške. Ipak, izvukao se i dobio gem. Interesantno je da je poslednji poen u gemu Novak dobio posle loptice koje je poslao u aut, ali Rubljov nije tražio čelendž, niti je glavni sudija meča reagovao.

4:4 – Rubljov je tek sada posle dva sata i 42 minuta igre napravio prvu duplu servis grešku. Novak je time stigao do 30:30, ali Andrej nije dao šansu Novaku za brejk priliku. Odservirao je 15. as i izjednačio.

4:3 – Niže Novak duple servis greške, ovo mu je bila četvrta, ali sve to popravlja sjajnim prvim servisom i vinerima.

3:3 – Izjednačio je Rubljov, dobro je servirao u četiri poena, posle prvog koji je dobio Novak.

3:2 – Još jedan gem sa samo jednim izgubljenim poenom.

2:2 – Šteta, Novak nikako da napravi brejk. Sada je imao dve vezane brejk prilike na 15:40, ali se Rubljov nekako izvukao.

2:1 – Odlično služi Đokovića servis u ovom meču. Nova dva asa, 15. i 16. u meču, i viner za novi gem. Jedini poen koji je izgubio posledica je treće dvostruke servis greške.

1:1 – Dva asa i jedan viner olakšali su Rubljovu put do izjednačenja u gemovima.

1:0 – Sjajan uvod u set, sa nulom je Novak servirao. Upisao je novi as.

Novak je ove godine dobio osam od 11 odlučujućih setova.

Novak je morao na masažu uoči trećeg, odlučujućeg seta.

2. SET

7:6 (7:3) – Novak dobija set posle 61 minuta igre. Set bez brejka rešen je u taj-brejku. Ovo može samo Novak. Teško da bi ijedan drugi teniser u ovakvom stanju, kada se bori sa stomačnim virusom i sjajnim rivalom, uspeo da osvoji set.

Rubljov je prvi servirao i dobio poen. Potom je Novak sa dva sjajna servisa preokrenuo i poveo sa 2:1 u taj-brejku.

Mini-brejk Novaka pri rezultatu 2:2.

Neverovatan poen osvaja Novak za 4:2. Publika je na nogama! Ovacije za Srbina. Novak je sjajnim servis vinerom stigao do 5:2.

6:6 – Dva asa i jedan viner doneli su Novaku gem kojim je odveo drugi set u taj-brejk.

5:6 – Sporna situacija u 11. gemu. Rubljov je pri rezultatu 15:0 tražio čelendž pošto je odigrao. Ispostavilo se da je Novakova loptica otišla u aut, poen je dodeljen Rusu, a Đoković se bunio da je rival zakasnio sa traženjem čelendža.

5:5 – Četiri vezana poena, jedan viner i deseti as u meču, doneli su Novaku izjednačenje.

4:5 – Mučio je Novak Rubljova na servisu, ali nije uspeo da stigne do trećeg vezanog gema u kome je stigao do brejk prilike. Đoković će u narednom gemu servirati za opstanak u meču. Drugi set traje 42 minuta.

4:4 – Novak dobija još jedan servis gem u nešto laganijem ritmu. Promenila se slika, sada Novak lakše dobija svoje servis gemove. Upisao je drugu duplu servis grešku, ali i deveti as. I dva nova vinera je zabeležio.

3:4 – Novak je ispustio još jednu brejk loptu. Četvrtu u ovom setu. Rubljov dominira forhend vinerima, ima ih čak 20 u dosadašnjem toku meča, naspram osam koliko je upisao Novak.

3:3 – Dva vezana vinera donela su Novaku brzi gem sa jednim izgubljenim poenom. Utisak je da malo lakše dobija svoje servis gemove.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare