Uhapšen navijač Partizana u Španiji zbog bizarnog poteza: Reagovala i Baskonija zvaničnim saopštenjem

Jedan od navijača Partizana uhapšen je prilikom gostovanja crno-belih Baskoniji u Vitoriji, pošto je poljubio pripadnika obezbeđenja na meču protiv ekipe Duška Ivanovića.

Jedan od pristalica „parnog valjka“ je priveden u petak, a pred sud će izaći danas, dok je nekoliko navijača pokušalo da ilegalno uđe na teren. Takođe, posle meča su pojedini navijači vređali Čimu Monekea na rasnoj osnovi, javlja specijalizovani košarkaški portal „BasketNjuz“.

Tokom četvrte četvrtine dvojica navijača Partizana udarila su nogom o ogradu u jednom od delova Fernando Buesa Arene i nekoliko sedišta, od kojih su neka ozbiljno oštećena. Lokalno obezbeđenje je reagovalo i pokušalo da odvede dvojicu navijača. Tokom sukoba dve strane, jedan od navijača je iznenada prišao jednom od obezbeđenja koji je pokušavao da se izbori sa situacijom i u dva navrata ga je poljubio.

Dva policajca odvela su prestupnika u lokalnu policijsku stanicu, a on će pred sud izaći danas.

Pored toga, više navijača je pokušalo da uđe u halu pre nego što su kapije zvanično otvorene, dok su pokušavali da uđu u arenu koristeći ulaze namenjene osoblju i igračima timova. Posle utakmice, Čima Moneke, koji je pogodio slobodna bacanja koja su donela Baskoniji pobedu, doživeo je rasno vređanje na društvenim mrežama.

Nakon incidenata, Baskonija je objavila zvanično saopštenje u kojem osuđuje postupke navijača Partizana.

– Baskonija osuđuje incidente navijača Partizana tokom jučerašnjeg meča Evrolige u Buesa areni. Akcija snaga bezbednosti bila je hitna, preduzimajući odgovarajuće mere protiv nasilnika. Izražavamo punu podršku napadnutoj osobi i ponovo osuđujemo sve vrste nasilja. Ovakvim stavovima nema mesta ni u sportu ni u bilo kojoj oblasti života.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare