EVO ŠTA ĆE BITI SA CRNOGORSKIM SKIPEROM UHAPŠENIM U ITALIJI ZBOG KOKAINA: Sud u Italiji veruje da ima pravog čoveka sa poternice!

Crnogorski državljanin Miloš Radonjić učesnik i pobednik brojnih prestižnih regata uhapšen je u Italiji zbog trgovine kokainom, a američke vlasti su ga nazvale „Pirat nepoznatog“, jer se smatra jednim od vođa transnacionalne kriminalne organizacije.

Italija čeka zahtev iz SAD za ekstradiciju Radonjića koje ga terete da je učestvovao u švercu dva tona kokaina i da je istaknuti član klana „Kavač“.

Hapšenje je, da podsetimo, obavljeno dva dana pre početka Barkolane, nakon međunarodne poternice koju je 15. septembra izdao sud nadležan za Istočni okrug Njujorka, zbog krivičnog dela trgovine drogom.

Radonjić je sada zatvoren u zatvoru strogog obezbeđenja Tolmeco (Udine) gde je prebačen iz zatvora u Trstu.

Američka istraga zasniva se na presretnutim, šifrovanim porukama i tiče se pokušaja prenošenja preko dve tone kokaina iz Ekvadora i Kolumbije u Evropu.

Radonjić je na saslušanju pred Apelacionim sudom u Trstu rekao da je reč o netačnim optužbama te da on nije čovek koga traže.

– Sud umesto toga ima osnov da veruje, na osnovu provere otisaka prstiju kod onih dobijenih tokom istrage, pasoša koji su prijavile Sjedinjene Države i broja telefona, da je on navodni trgovac drogom – piše italijanski portal.

Američke vlasti veruju da je on opasan šef klana „Kavač“ koji je tri puta organizovao i pokušao da u Evropu doveze ukupan tovar od 2.602 kilograma kokaina koji će se utovariti na američki brod iz Ekvadora ili iz voda uz obalu Kolumbije.

Iako je crnogorski kormilar bio iza rešetaka, posada „Maksi Jene“ je ipak učestvovala na Barkolani, prošavši kroz cilj na četvrtom mjestu. Međutim, posada je bila diskvalifikovana od strane trkačkih sudija.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare