Vremenska prognoza za novembar će vas iznenaditi! Evo do kada ćemo imati letnje temperature i kada stiže prvi sneg

Prema prognozi meteorologa Ristića u novembru nas očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine kao i padavine koje će biti u granicama prosečnih vrednosti, prenosi Informer.

Jaka cikonska aktivnost iznad velike Britanije se nastavlja i početkom novembra uslovljavajući relativno toplo vreme ali i česte prodore talasa vlažnog vazduha koji će usloviti kišu, ponegde grmljavinu kratkotrajno jak vetar i pljuskove, prognozira meteorolog.

Najtopliji dani u novembru

Prva nedelja novembra biće i najtopliji deo meseca. 

– Minimalna temperatura od 8°C do 14°C a najviša dnevna temperatura kretaće se od 17°C do 22°C. U petak i nedelju, 3. i 5. novembra u košavskom području pojačan jugoistočni, a na planinama jak južni vetar. Ti dani će biti i najtopliji ovog meseca – ističe Ristić i dodaje:

– U ponedeljak i utorak. 6. i 7. novembra kraća stabilizacija vremena smena sunca i oblaka uz ređu pojavu kiše i manji pad maksimalnih temperatura koje će se kretati od 15°C do 20°C. Od srede 8. novembra pa skoro do polovine meseca promenljivo vreme povremeno sa kišom i daljim padom temperature koja će se početkom druge dekade meseca kretati od 3°C do 8°C u jutarnjim i 10°C do 15°C u podnevnim časovima.

Od polovine meseca pad temperature i sneg

Sredinom meseca kraća stabilizacija vremena u jutarnjim časovima po kotlinama i dolinama reka slab mraz i magla preko dana u većini krajeva pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće u padu, a najviša dnevna bez bitnijih promena.

– Oko 20. novembra uslediće promena vremena, talasi vlažnog i sve hladnijeg vazduha usloviće prolazna naoblačenja i postepen pad temperature sa kišom u nizijama i snegom na planinama – kaže meteorolog.

Tokom treće dekade novembra jutarnje temperature od 0°C do 5°C a najviše dnevne od 5°C do 10°C.

Glavna odlika ovogodišnjeg novembra biće temperatura vazduha iznad proseka za ovo doba godine.

Količina padavina biće u granicama prosečnih vrednosti koje za novembar iznose oko 60mm. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare