OVO JE CRNOGORSKI SKIPER UHAPŠEN ZBOG 2,5 TONE KOKAINA: Presretnuta komunikacija sa „KAVČANIMA“ otkrila prljave poslove! FOTO

Miloš Radonjić iz Crne Gore, skiper na brodu „Maksi Jena“, uhapšen je u Trstu po poternici SAD zbog trgovine kokainom, prenose italijanski mediji!

– Već pobednik nekoliko značajnih regata, a dugo je bio na udaru istraga iz Ministarstva unutrašnje bezbednosti i drugih federalnih agencija SAD, koje ga smatraju jednim od vođa transnacionalne kriminalne organizacije – piše RAI.

Miloš Radonjić, Kavački klan, skiper
FOTO: ITALIJANSKA POLICIJA

Istraga američkih istražitelja trajala je godinama i takođe se zasniva na presretnutim porukama i drugim komunikacijama koje je grupa razmenjivala putem različitih veb aplikacija.

Prema optužnici, Radonjić je „koordinirao planiranje i transport“ pošiljki droge iz Južne Amerike u Evropu. Iz tog razloga, s obzirom na njegovu „veoma veliku opasnost“, zatraženo je njegovo hapšenje.

Amerika, podsetimo, je za njim raspisala poternicu 15. septembra, a kako se navodi, američke vlasti ga smatraju „opasnim šefom kavačkog klana“ koji je tri puta organizovao i pokušao da u Evropu unese ukupan tovar od 2.602 kilograma kokaina.

Saslušan je, ali je negirao sve što mu je stavlja na teret.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs / D.A.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare