Odbijen predlog Marka Miljkovića! Sudija detaljno obrazložila odluku 

U Specijalni sud u Beograd u kom se danas nastavlja suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, u dva konvoja marica u pratnji naoružanih pripadnika Žandarmerije, prebačeni su optuženi koji borave u Centralnom zatvoru.

15.28 Odbijeni svi zahtevi

Sud je doneo rešenje da odbaci predlog Marka Miljkoviša za izuzeće tužioca. Sudija je istekla da je zahtev podnet zbog odugovlačenja postupka. Odbijen je i zahtev Miljkovića za izuzeće predsedavajuće sudije Vinke Berahe.

– Razlozi za izuzeće nemaju nikakve veze sa ovim postupkom. Odbacuje se i zahtev za izuzeće sudskog veća, jer je sračunat na odugovlačenje postupka – saopštila je sudija odluke veća i odbacila i ostale zahteve za odlaganje suđenja.

Za reč se potom javio i advokat po službenoj dužnosti Alekse Stošića, Stefan Stajić, kao i branioci postavljen po službenoj dužnosti Marku Budimiru, Dejanu Tešiću, navodeći da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme. Advokat koji je postavljen Marku Budimiru je zatražio i da ga sudsko veće razreši, kako ne bi branio Budimira.

Za sudsku govornicu izašao je optuženi Dragan Mitrović koji je otkazao punomoćje braniocu postavljenom po službenoj dužnosti.

– Advokatici ne znam čak ni ime. Nije došla ni jednom da me poseti, želim da joj otkažem punomoćje – rekao je optuženi.

Sudsko veće se ponovo povuklo da bi odlučilo o predlogu branilaca koji su postavljeni po službenoj dužnosti a koji su naveli da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za suđenje.

Advokat Miljana Perendija potom se javila i predložila da se okrivljenima koji su ranije otkazali punomoćja adokatima i dobili advokate po službenoj dužnosti, sud dozvoli da vrate svoje advokate.

– Oni nisu bili svesni situacije da neće moći da vrate advokate. Reagovali su zbog nezadovoljstva, ali nisu bili svesni posledica – rekla je Perendija.

14.47 Miljković se javio za reč

Miljković: Podnosim zahtev za izuzeće zamenika tužioca iz razloga što smatram da tužilac Zoran Babić radi na našu štetu jer je prijatelj Nenada Vučkovića i Nevenka Marića. Pisao sam i specijalnom tužiocu Mladenu Nenadiću, upozorio sam ga na Babića, ali nije odgovorio. Tražim i vaše izuzeće, vezano za sporazume sa Srđanom Lalićem, pogrešili ste u dve stvari, prva je da vam se obratio 2022., a druga je da je ročište održano 22.03.2023. a nije bilo tada. Zbog toga tražim i vaše izuzeće, pa vi odlučite o tome.

Tužilac Saša Ivanić: Ovo što je rečeno za zamenika tužioca i tužioca Nenadića nema veze sa ovim predmetom. Predlažem da se zahtev odbaci.

Sudsko veće odlučilo je da napravi pauzu od 15 minuta

14.45 Đurićeva advokatica opet nije došla

Branilac Nemanje Đurića, advokatica Milica Lovrić koja mu je dodeljena po službenoj dužnosti, ponovo nije došla na suđenje. Kao obrazloženje o izostanku navedeno je da danas ima zakazan lekarski pregled.

14.40 Svedok nije došao

Sudija je mavela da svedok Ilija Kovačević nije došao na suđenje, iako je uredno pozvan.

14.30 Sudsko veće ušlo u sudnicu

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih, kako bi utvrdilo da li su svi prisutni.

Jedina žena koja je optužena da je bila pripadnica kriminalnog klana Slađana Sekulić nije došla u sud, a njena advokatica Sanja Ćeriman navela je da ona danas ima operaciju.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare