Nakon što su deca progutala žicu iz figurice na torti u Beogradu, oglasila se poslastičarnica: Evo ko je kriv

Postoje i bezbopasni rekviziti koji takođe doprinose da torta ostane u jednom komadu, poput stiropora ili slamčice koji se, kako naši sagovornici kažu, češće koriste kada je u pitanju višespratna torta

Nakon jezivog incidenta koji se dogodio na dečijem rođendanu u Beogradu kada je nekoliko dece progutalo žicu koja se nalazila u figurici od fondana,Telegraf je kontaktirao jednu poznatu poslastičarnicu iz koje kažu da je obaveza svakog radnika da obavesti roditelje ako se u tortu dodaju stabilizatori poput žice ili čačakalice, ali i da je roditelj u obavezi da, za svaki slučaj, upozori dete na moguću opasnost. 

Cela Srbija je ostala je u šoku nakon vesti da je jednom detetu, nakon što je pojeo rođendansku tortu, na rengenu uočena žica. Još nekoliko dece javilo se u Tiršovu sa istim problemom, ipak svi se pitaju ko je kriv – poslastičarnica ili roditelji?

Iz poznate poslastičarnice u Beogradu za Telegraf kažu da neke torte, zbog složenosti i težine figurica, moraju da imaju žicu ili čačkalicu kako bi poslastica bila stabilna, ali da isto tako imaju odgovornost da obaveste roditelje i spreče mogući incident. 

– Čuli smo da je dete ugrizlo uvo od medveda, oni su dosta teže figurice i morala je da se stavi žica ili čačkalica kako bi torta bila stabilna, ali to je neko morao da kaže roditeljima – pričaju iz poslastičarnice.

Postoje i bezbopasni rekviziti koji takođe doprinose da torta ostane u jednom komadu, poput stiropora ili slamčice koji se, kako naši sagovornici kažu, češće koriste kada je u pitanju višespratna torta.

– Kod nas je praksa da roditelje posavetujemo, ako su manja deca u pitanju, da torta nema velike figurice, kako bismo izbegli ovakave situacije – kaže naš sagovornik.

Podsetimo, kako je potvrđeno za Telegraf u Dečjoj klinici Tiršova, nekoliko dece primljeno je tu nakon jednog rođendana jer su im na snimku rendgena uočeni delovi ni manje ni više nego – žice!

„Roditelji, obratite pažnju na fondan dekoracije na tortama, mafinima… Kako bi figurice mogle zadržati oblik, dekorateri često ojačavaju figurice čačkalicama, stiropor ok, žičicama… Par dece je sinoć završilo u Tiršovoj jer su progutali žičicu koja je držala uvo mede – upozorila je jedna korisnica Tvitera.

Kako Telegraf saznaje, nijedno dete nije hospitalizovano i nije bilo nikakvih dramatičnih detalja, na svu sreću.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare